Περίσσεψε κρασί στους Γάλλους και θα το καταστρέψουν με κόστος 200 εκατ. ευρώ ...

Η μείωση της ζήτησης για κρασί έχει οδηγήσει σε υπερπαραγωγή, ραγδαία πτώση των τιμών και σε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες για έναν στους τρ...


Η μείωση της ζήτησης για κρασί έχει οδηγήσει σε υπερπαραγωγή, ραγδαία πτώση των τιμών και σε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες για έναν στους τρεις οινοποιούς στο Μπορντό

Η γαλλική κυβέρνηση θα διαθέσει 200 εκατ. ευρώ για την καταστροφή πλεονάζουσας παραγωγής κρασιού, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τους παραγωγούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα και να ενισχύσει τις τιμές.

Μεγάλες οινοπαραγωγικές περιοχές της Γαλλίας, ιδίως η περιοχή του Μπορντώ, αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων, όπως οι αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες με τη στροφή σε άλλα ποτά, το κόστος ζωής και τις συνέπειες της πανδημίας.

Η μείωση της ζήτησης για κρασί έχει οδηγήσει σε υπερπαραγωγή, ραγδαία πτώση των τιμών και σε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες για έναν στους τρεις οινοποιούς στην περιοχή του Μπορντό, αναφέρουν οι αγρότες της περιοχής.

Η γαλλική κυβέρνηση ενίσχυσε μάλιστα ένα κονδύλι της ΕΕ ύψους 160 εκατ. ευρώ για την καταστροφή του κρασιού με άλλα 40 εκατ., δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας, Μαρκ Φενώ.

Η αλκοόλη από το κρασί μπορεί να πωληθεί σε εταιρείες για χρήση σε προϊόντα όπως απολυμαντικά χεριών, προϊόντα καθαρισμού και αρώματα, αναφέρει το AFP.

Τον Ιούνιο, το υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 57 εκατ. ευρώ για να ξεριζωθούν χιλιάδες στρέμματα με αμπέλια στην περιοχή του Μπορντό ενώ θα ενισχυθούν οι γεωργοί που θα στραφούν σε άλλες καλλιέργειες όπως η ελιά.


Σχόλια