Ο καιρός του Σαββάτου 26/8/23

Όμβροι και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Σχετικά υψηλές θερμοκρασίες. Υψηλή κατά τόπους επικι...


Όμβροι και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Σχετικά υψηλές θερμοκρασίες. Υψηλή κατά τόπους επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών, πολύ υψηλή στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στη Θράκη.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023 αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφωσεις με όμβρους ή καταιγίδες σε περιοχές κυρίως της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας. Περισσότερα θα είναι τα φαινόμενα στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Υψηλή και κατά τόπους πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 33 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 35-36, στην Ήπειρο από 18 έως 35-37 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 18 έως 36-37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 35-37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 34-35 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 32-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ, με εξαίρεση τα νότια πελάγη όπου θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες ς νεφώσεις με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων όμβρων και σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς.
πηγή: meteo.gr

Σχόλια