Έσπασε ο φράγμα των 8 ευρώ ο ελαιόλαδο ενώ λιγοστεύουν τα αποθέματα και αυξάνεται η ζήτηση

Ενθουσιασμό τους ελαιοπαραγωγούς και προβληματισμό στους καταναλωτές και στους επαγγελματίες εστίασης, δημιουργεί η τιμή του εξαιρετικά παρθ...


Ενθουσιασμό τους ελαιοπαραγωγούς και προβληματισμό στους καταναλωτές και στους επαγγελματίες εστίασης, δημιουργεί η τιμή του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου που έσπασε σε Κρήτη και Λακωνία το φράγμα των 8 ευρώ το κιλό.

Στη Μεσσηνία η τιμή του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου οξύτητας 0,3 γραμμών κυμαίνεται μεταξύ 7,60 και 7,70 ευρώ το κιλό ενώ τα αποθέματα λιγοστεύουν και η ζήτηση αυξάνει καθώς πολλά καταστήματα εστίασης δεν έχουν ελαιόλαδο ούτε για τη… χωριάτικη σαλάτα.

Στην Ισπανία, σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών του ΣΕΔΗΚ, η μέση τιμή του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου οξύτητας 0,3 γραμμών αγγίζει τα 8,12 ευρώ. 
 
Στην Ιταλία παραμένει στα 8,79 ευρώ το κιλό, και στην Τυνησία τα 7,53 ευρώ το κιλό. Η τιμή του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου στην Ισπανία κυμαίνεται μεταξύ 7,88 και 8,54 ευρώ το κιλό ενώ τα ΠΟΠ ελαιόλαδα στην Ιταλία πωλούνται από 9,90 στη Ραγκούσα της Σικελίας μέχρι και 14,25 ευρώ το κιλό στη Φλωρεντία.

Στην Ισπανία η τιμή του παρθένου ελαιόλαδου (με οξύτητα μικρότερη από 2 γραμμές) διαμορφώνεται στα 7,87 ευρώ και του λαμπάντε (με οξύτητα μεγαλύτερη από 2 γραμμές) στα 7,01ευρώ το κιλό.

Θ.Λ.


Σχόλια