Ενισχύσεις και στους αμυγδαλοπαραγωγούς Λάρισας ζήτησε ο Χρήστος Κέλλας

«Να δοθούν αποζημιώσεις στους αμυγδαλοπαραγωγούς της Λάρισας, ανάλογες με αυτές που δόθηκαν στους αμυγδαλοπαραγαωγούς της Μαγνησίας» ζήτησε ...


«Να δοθούν αποζημιώσεις στους αμυγδαλοπαραγωγούς της Λάρισας, ανάλογες με αυτές που δόθηκαν στους αμυγδαλοπαραγαωγούς της Μαγνησίας» ζήτησε ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Ν. Χρήστος Κέλλας, στη χθεσινή σύσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, με αγροτικούς συνεταιρισμούς και φορείς του νομού, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ο κ. Κέλλας μίλησε για «τεράστια αδικία, που έγινε με τις ενισχύσεις demi nimis, αφού, με το ΦΕΚ υπ’ αριθμόν 2762/26.04.2023, που εκδόθηκε λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου, δόθηκαν αποζημιώσεις σε αμυγδαλοπαραγωγούς της Μαγνησίας, όχι όμως και σε αμυγδαλοπαραγωγούς της Λάρισας, των Τεμπών, του Κιλελέρ, της Αγιάς, του Τυρνάβου και της Ελασσόνας».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφέρθηκε σε κομβικά ζητήματα, και συγκεκριμένα στο θέμα του νερού, τονίζοντας ότι: «ο Θεσσαλικός κάμπος στερεύει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ζημιές, κόστη, ενέργεια κ.λ.π.», στο ενεργειακό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αγρότες το επιθυμούν να μπορούν να έχουν φθηνή ενέργεια, μέσω των φωτοβολταϊκών», καθώς και στο μεγάλο «αγκάθι» των οφειλών των ΤΟΕΒ.

Ο κ. Κέλλας, τόνισε, ακόμη, την αναγκαιότητα πληρωμής όλων των εκκρεμοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους παραγωγούς και ζήτησε συντονισμό ενεργειών Υπ. ΑΑΤ και ΥΠΕΞ για την εξαίρεση των μήλων από τον δασμό που έχει επιβάλλει η Αίγυπτος, αλλά και την ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών του νομού, με αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου, με ιδιαίτερη αναφορά, στον περονόσπορο που έπληξε τα σταφύλια.


Σχόλια