Αγανακτισμένοι οι πυρόπληκτοι αγρότες

Οι αγρότες από τις περιοχές Βαρβάσαινας, Λαμπετίου και Κολιρίου, του δήμου Πύργου, που αντιμετώπισαν το πρόβλημα του «Κοπέρνικου», έρχονται ...


Οι αγρότες από τις περιοχές Βαρβάσαινας, Λαμπετίου και Κολιρίου, του δήμου Πύργου, που αντιμετώπισαν το πρόβλημα του «Κοπέρνικου», έρχονται σήμερα, δύο χρόνια μετά, να αντιμετωπίσουν και το σοβαρότατο πρόβλημα της γραφειοκρατίας, καθώς ακόμα δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση για την καταστροφή που υπέστησαν και για το λόγο αυτό πραγματοποιήσαν συνάντηση προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.


«Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα που το έχουμε θίξει και στο παρελθόν με τις φωτιές του 2021, η κυβέρνηση πατάει στον κανονισμό του ΕΛΓΑ και στον Κοπέρνικο που δήθεν δεν φωτογράφισε την περιοχή και αφήνει απλήρωτους τους αγρότες για τις καταστροφές που πάθανε και για το κεφάλαιο το φυτικό τους ή ότι τους κάηκε αλλά και για το εισόδημά τους που χάσανε σε εποχές δύσκολες. 
Κανένας δεν τους δίνει απάντηση αν θα πληρωθούν και πότε θα πληρωθούν για την καταστροφή αυτή που έπαθαν. 
Θα διεκδικήσουμε δυναμικά την πληρωμή τους γιατί δεν φταίνε οι ίδιοι γι αυτό αλλά τα συστήματα όπως ο Κοπέρνικος που τα χειρίζεται το κράτος και αυτοί πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και να πληρώσουν τον κόσμο άμεσα. Εμείς θα αντιδράσουμε δυναμικά και οργανωμένα για να αποζημιωθεί ο κόσμος», τόνισε ο Πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης.


πηγή: ertnews.gr

Σχόλια