Ελαιόλαδο - Η μεγάλη κλοπή με τους τενεκέδες του λαδιού

Απίστευτους τρόπους για να αφαιρούν χρήματα από την τσέπη των καταναλωτών βρίσκουν οι επιτήδειοι... Απίστευτους τρόπους για να αφαιρούν χρήμ...


Απίστευτους τρόπους για να αφαιρούν χρήματα από την τσέπη των καταναλωτών βρίσκουν οι επιτήδειοι...

Απίστευτους τρόπους για να αφαιρούν χρήματα από την τσέπη των καταναλωτών βρίσκουν οι επιτήδειοι. Με την άνοδο της τιμής του ελαιόλαδου άρχισαν τα… παιχνίδια. «Πρώτο θύμα» ο τενεκές. Κάποιοι σκέφθηκαν για να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος του καταναλωτή να… μικρύνουν τον κλασικό τενεκέ του λαδιού, με τον οποίο πουλά ο παραγωγός χύμα το λάδι του.

Μίκρυναν λοιπόν οι διαστάσεις του τενεκέ και αφαιρείται ένα περίπου ένα λίτρο λάδι, παρά το γεγονός ότι ο αγοραστής το έχει φυσικά πληρώσει.

Ο τενεκές μίκρυνε στο ύψος κατά δύο εκατοστά και από 34,5 εκ που είναι ο κλασικός των 17 λίτρων είναι σε ορισμένες περιπτώσεις 32.5 εκ. Αυτό σημαίνει ότι ο «μικρός» χωρά 16 λίτρα, αλλά ο καταναλωτής πληρώνει ένα λίτρο περισσότερο. Το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς η τιμή του λαδιού «πετάει» από πέρσι και εφέτος αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ.

Με την Ευρώπη να βιώνει ένα κύμα καύσωνα ρεκόρ και τη φθινοπωρινή συγκομιδή να απέχει μόνο λίγους μήνες, γίνονται πιο έντονες οι ανησυχίες για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της τιμής του προϊόντος.

πηγή: Zougla

Σχόλια