Ομαλά εξελίσσεται η βαμβακοκαλλιέργεια - Βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και χρειάζεται καθημερινή φροντίδα

Υπερωρίες χτυπούν στα βαμβακοχώραφα οι Θεσσαλοί παραγωγοί, καθώς η καλλιέργεια βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή και χρειάζεται καθημερινή φρον...


Υπερωρίες χτυπούν στα βαμβακοχώραφα οι Θεσσαλοί παραγωγοί, καθώς η καλλιέργεια βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή και χρειάζεται καθημερινή φροντίδα. Λόγω όψιμης χρονιάς, τα ποτίσματα συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς σε συνδυασμό και με τις αυξημένες θερμοκρασίες που επικράτησαν και αυτή την εβδομάδα στον κάμπο. 

Ταυτόχρονα οι επανασπορές που έγιναν λόγω έντονων βροχοπτώσεων τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, μετέφεραν χρονικά πίσω τη συγκομιδή, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει αρχές Οκτωβρίου. Κι όσο καθυστερεί η συγκομιδή, τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι για μειωμένες αποδόσεις και ποιοτική υποβάθμιση του προϊόντος. 

Αν όμως ο καιρός κυλήσει ομαλά, με φυσιολογικές θερμοκρασίες και χωρίς πολλές βροχές τον Σεπτέμβριο, η εκτίμηση των γεωπόνων είναι ότι οι στρεμματικές αποδόσεις θα είναι ικανοποιητικές. 

Ως προς τις καλλιεργητικές φροντίδες σε ορισμένες περιοχές γίνανε ένα ως δύο ψεκασμοί για την αντιμετώπιση του σκουληκιού και της μελίγκρας. Όσον αφορά την τιμή προπώλησης, αυτήν τη στιγμή στην πύλη των εκκοκκιστηρίων αυτή είναι στα 63 λεπτά, χωρίς να υπάρχει καμία κινητικότητα. 

«Όταν πέρυσι τέτοιον καιρό κάναμε προσυμβόλαια με 1 ευρώ, προφανώς η φετινή ισχύουσα τιμή δεν είναι ικανοποιητική» δηλώνει Φαρσαλινός αγρότης, υπενθυμίζοντας το φετινό αυξημένο κόστος παραγωγής.


Σχόλια