Συνέλεξαν πέντε εκατομμύρια μέλισσες που είχαν διαφύγει σε αυτοκινητόδρομο στον Καναδά ...

Οι αρχές έσπευσαν να να μαζέψουν πέντε εκατομμύρια μέλισσες που απελευθερώθηκαν την Πέμπτη, αφού ένα φορτηγό που μετέφερε πολλά κιβώτια με κ...


Οι αρχές έσπευσαν να να μαζέψουν πέντε εκατομμύρια μέλισσες που απελευθερώθηκαν την Πέμπτη, αφού ένα φορτηγό που μετέφερε πολλά κιβώτια με κυψέλες αναποδογύρισε σε δρόμο στο Οντάριο του Καναδά, δήλωσε στο CNN ο αστυνόμος Ράιαν Άντερσον της περιφερειακής αστυνομίας του Χάλτον.

Η περιφερειακή αστυνομία του Χάλτον έλαβε κλήση λίγο μετά τις 6 το πρωί της Τετάρτης, αφού οι ιμάντες που ήταν στερεωμένοι στα κιβώτια με τις κυψέλες λύθηκαν και δημιούργησαν μια διαρροή, απελευθερώνοντας τα εκατομμύρια των μελισσών στο οδόστρωμα στο Μπέρλινγκτον, δήλωσε ο Άντερσον τηλεφωνικά στο CNN.


Το Μπέρλινγκτον βρίσκεται νότια του Τορόντο. Η πόλη βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Οντάριο μεταξύ του Τορόντο και των καταρρακτών του Νιαγάρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Αφού η αστυνομία κοινοποίησε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την οποία προειδοποιούσε τους κατοίκους και τα οχήματα να μείνουν μακριά από την περιοχή, περίπου έξι ή επτά τοπικοί μελισσοκόμοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν να μεταφέρουν τις μέλισσες πίσω στην ασφάλεια, δήλωσε ο Άντερσον.

«Μέσα σε λίγες ώρες, η πλειονότητα των μελισσών επέστρεψαν με ασφάλεια στις κυψέλες τους μέσα στα κιβώτια τους και φορτώθηκαν με ασφάλεια πίσω στο ρυμουλκούμενο», δήλωσε ο Άντερσον.

Ένας τοπικός Καναδός μελισσοκόμος ήταν ένας από τους εθελοντές που βοήθησαν στη σύλληψη μερικών από τα πέντε εκατομμύρια μέλισσες.

Ο Μάικλ Μπάρμπερ, ιδιοκτήτης του Tri-City Bee Rescue στο κοντινό Γκουέλφ, δήλωσε ότι έλαβε κλήση από την αστυνομία γύρω στις 7 το πρωί της Τετάρτης για να βοηθήσει στη διάσωση των μελισσών.

Οι μέλισσες μεταφέρονταν αφού είχαν χρησιμοποιηθεί τοπικά για επικονίαση, δήλωσε ο Μπάρμπερ τηλεφωνικά στο CNN.

Ο Μπάρμπερ δήλωσε ότι συνήθως αυτή την εποχή του έτους, οι μελισσοκόμοι εργάζονται για να φέρουν τις μέλισσες πίσω στην αυλή τους για το χειμώνα.

«Σε αυτή την περίπτωση, έβγαιναν από το χωράφι του αγρότη πριν συγκομίσουν τη σοδειά τους και απλά τις πήγαιναν πίσω στην αυλή τους», είπε.

«Υπήρχαν πιθανότατα περίπου 40 κυψέλες στο ρυμουλκούμενο και περίπου 20 από τις κυψέλες γλίστρησαν από το ρυμουλκούμενο επειδή ο οδηγός προσπαθούσε να αποφύγει να χτυπήσει ένα ελάφι», πρόσθεσε ο Μπάρμπερ. «Μόλις έφτασα στη θέση του συμβάντος, μιλούσα με τον μελισσοκόμο που ενεπλάκη στο ατύχημα, ρωτώντας πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε καλύτερα και καταλήξαμε σε ένα σχέδιο».

Μετά την σχεδόν τετράωρη δοκιμασία, αρκετά από τα κιβώτια αφέθηκαν στην άκρη του οδοστρώματος με την ελπίδα ότι οι υπόλοιπες μέλισσες που είχαν απογειωθεί θα επέστρεφαν στη βασίλισσά τους στην κυψέλη και θα συλλέγονταν αργότερα, δήλωσε ο Άντερσον.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αρχικός μελισσοκόμος δέχθηκε επανειλημμένα τσιμπήματα, αλλά δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί λόγω του σμήνους των μελισσών στην περιοχή.

«Ο πρώτος μελισσοκόμος που βρέθηκε στη σκηνή τσιμπήθηκε αρκετές φορές», δήλωσε ο Άντερσον.

Η αστυνομία δεν μπόρεσε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί και πού μεταφέρθηκαν οι μέλισσες

αλλά ο Άντερσον δήλωσε ότι δεν είναι ασυνήθιστο οι μέλισσες να μεταφέρονται για να βοηθήσουν τους αγρότες στην επικονίαση.

Ο Άντερσον δήλωσε ότι ήταν μια συλλογική προσπάθεια από τους κατοίκους, τους αξιωματικούς και τους τοπικούς μελισσοκόμους να καθαρίσουν το οδόστρωμα και να επιτρέψουν σε όλους να φτάσουν στον προορισμό τους με ασφάλεια.

«Όλοι συμμετείχαν», δήλωσε ο Άντερσον. «Μου είπαν ότι ακόμη και κάποιοι κάτοικοι της περιοχής βοήθησαν, άνθρωποι που βρίσκονταν στην περιοχή ή περαστικοί».

«Ήταν μια συλλογική προσπάθεια από τους κατοίκους και τους μελισσοκόμους που κατάφερε να καθαριστεί το σημείο με ασφάλεια και όσο πιο γρήγορα θα μπορούσαμε να ελπίζουμε».

Ο Μπάρμπερ δήλωσε ότι ενώ ήταν λυπηρό να βλέπεις πόσο πολλές μέλισσες πέθαναν στο περιστατικό, η βοήθεια που παρείχε η ομάδα των τοπικών μελισσοκόμων ήταν μια ωραία έκφραση της κοινότητας.

«Ήταν λυπηρό να βρίσκομαι στο σκηνικό και να βλέπω το μακελειό και τον αριθμό των νεκρών μελισσών στο δρόμο», δήλωσε ο Μπάρμπερ. «Ήταν όμως πολύ ωραίο να βλέπουμε όλους τους μελισσοκόμους να έρχονται μετά το τηλεφώνημα και να προσπαθούν να βοηθήσουν».

Πηγή: CNN ,  ertnews.gr

Σχόλια