Δήμος Κιλελέρ : Αργά, αλλά σταθερά ανεβαίνει το νερό στα παρακάρλια ..

Αργά μα σταθερά ανεβαίνει το νερό που απειλεί τα χωριά στο νοτιοανατολικό άκρο του Δήμου Κιλελέρ, στα σύνορα με τον Νομό Μαγνησίας. Σωτήριο,...


Αργά μα σταθερά ανεβαίνει το νερό που απειλεί τα χωριά στο νοτιοανατολικό άκρο του Δήμου Κιλελέρ, στα σύνορα με τον Νομό Μαγνησίας. Σωτήριο, Νίκη και Αχίλλειο βλέπουν τα ύδατα που έχουν συγκεντρωθεί στα χωρικά όρια της πρώην λίμνης Κάρλας να προσεγγίζουν περαιτέρω τα σπίτια τους.

Σε παρόμοια κατάσταση και τα χωριά Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλος που απειλούνται κι αυτά. Την κατάσταση επιβαρύνει και το γεγονός ότι συνεχίζει να βγαίνει νερό από τα «σπασίματα» στο ανάχωμα κοντά στο φράγμα της Γυρτώνης, νερό που κατευθύνεται προς τη λίμνη Κάρλα.

Από χθες χωματουργικά συνεργεία επιχειρούν στην περιοχή με σκοπό να αποκαταστήσουν το ανάχωμα και να σταματήσουν τη (διάρ)ροή υδάτων. Ο Δήμος Κιλελέρ με τοπογράφους ελέγχει με ακρίβεια εκατοστού την άνοδο και κάνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για βοήθεια, αφού η κατάσταση έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια των δυνατοτήτων του. Ντόπιοι, που γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι ο Δήμος δεν έχει ούτε τα μηχανήματα, ούτε την τεχνογνωσία, ούτε τους ανθρώπους για να αντιμετωπίσει μια κρίση πρωτόγνωρη και τόσο πολυεπίπεδη.

Νερό στην Κάρλα κατευθύνεται και από τον Γκουσμπασανιώτη(!), με τα λίγα νερά που έχουν απομείνει στον χείμαρρο να κινούνται κι αυτά προς τα εκεί. Οι υπεύθυνοι του Δήμου Κιλελέρ αν και απεύχονται μία εκκένωση των χωριών, ωστόσο λένε ότι υπάρχουν οι δομές στη Νίκαια για να φιλοξενήσουν αν χρειαστεί.

ΕΚΚΛΗΣΗ

Έκκληση προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, τους αρμόδιους υπουργούς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας απευθύνει ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας και τους καλεί να δοθεί λύση, καθώς τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει σίγουρα κίνδυνος πλημμυρισμού των παρακάρλιων κοινοτήτων.
Όπως αναφέρει ο κ. Νασίκας: «Πρέπει να βρεθεί άμεση λύση, ώστε να σταματήσει η εισροή του νερού από τον Πηνειό στη Λίμνη Κάρλα. Έχουν, ήδη, πληγεί τεράστιες αγροτικές εκτάσεις.

Ανησυχούμε ότι εάν συνεχίσει η ίδια ροή των υδάτων τις επόμενες ημέρες υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα χωριά μας και ζητάμε να ενημερωθούμε άμεσα από ειδικούς επιστήμονες για την τρέχουσα κατάσταση και ποιες θα είναι οι επόμενες παρεμβάσεις» καταλήγει ο κ. Νασίκας στην ανακοίνωσή του.

Θανάσης Αραμπατζής


Σχόλια