Λειτουργεία θερμοκηπίου κηπευτικών με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στην Εορδαία

Τις ενεργειακές πηγές για τη λειτουργία του θερμοκηπίου τους, εκμεταλλεύονται δύο νέοι επιστήμονες, στο Δροσερό Πτολεμαΐδας, κάνοντας χρήση,...


Τις ενεργειακές πηγές για τη λειτουργία του θερμοκηπίου τους, εκμεταλλεύονται δύο νέοι επιστήμονες, στο Δροσερό Πτολεμαΐδας, κάνοντας χρήση, στην οροφή της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάνελ με κρυστάλλους, και συνέπεια το μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, εφαρμόζουν το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας στην άρδευση των καλλιεργειών, ενώ, πριν από τρείς μήνες, ξεκίνησαν επένδυση, για την υδροπονική καλλιέργεια τομάτας.

Τα δύο αδέλφια, ο Κωνσταντίνος και ο Άγγελος Γκόσης, οικονομολόγος και γεωπόνος αντίστοιχα, έστησαν μία επιχείρηση παραγωγής κηπευτικών προϊόντων, εντός κι εκτός θερμοκηπίου, με ίδια κεφάλαια, δανεισμό, αξιοποιώντας και Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.


Παράλληλα προσφέρουν θέσεις εποχιακής εργασίας, απασχολώντας κατά τους μήνες Απρίλιο- Οκτώβριο, περισσότερους από δέκα εργάτες, ενώ, τα προϊόντα τους διατίθενται τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και σε αγορές του Εξωτερικού.

 ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ ,ertnews.gr

Σχόλια