Αμετακίνητη η Πολωνία για τα ουκρανικά σιτηρά- Επίκειται συνάντηση των υπουργών Γεωργίας

Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες διατηρούν την απαγόρευση των εισαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία παρά την οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άρση ...Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες διατηρούν την απαγόρευση των εισαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία παρά την οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άρση της απαγόρευσης

Η Πολωνία είναι πρόθυμη να συζητήσει προτάσεις για να βοηθήσει τη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών... μόνο εφόσον προστατεύονται οι Πολωνοί αγρότες. Ενάντια στην απόφαση των Βρυξελλών, η Βαρσοβία παρέτεινε την απαγόρευση εισαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία, βάζοντας τέλος στις άριστες σχέσεις που είχαν οι δύο χώρες. Ο Πολωνός Υπουργός Γεωργίας θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον Ουκρανό ομόλογό του και ελπίζει ότι το Κίεβο αποσύρει την καταγγελία του ΠΟΕ.

«Θέλω να πω πρώτα και κύρια ότι δεν θα άρουμε το εμπάργκό μας έως ότου βρούμε μια κοινή λύση (με το Κίεβο) που να είναι βιώσιμη και αποτελεσματική, ώστε να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των Πολωνών αγροτών και τα ουκρανικά σιτηρά να μην εισέρχονται στην πολωνική αγορά. Αυτή είναι η νούμερο 1 προϋπόθεση», δήλωσε ο Ρόμπερτ Τέλους, υπουργός Γεωργίας της Πολωνίας.

Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες διατηρούν την απαγόρευση των εισαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία, η οποία έχει ναυλώσει και πάλι πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα παρά τις ρωσικές απειλές ότι τις θεωρεί στόχους.

Φορτηγό πλοίο με τρεις χιλιάδες τόνους σιτάρι απέπλευσε προς την Αίγυπτο. Είναι το δεύτερο πλοίο που «τολμά» να πλεύσει σε αυτά τα νερά από τότε που η Ρωσία επέβαλε τον αποκλεισμό τον Ιούλιο. Την Τρίτη, το πρώτο απέπλευσε με παρόμοιο φορτίο με προορισμό το Ισραήλ. Αυτό το φορτηγό πλοίο μόλις πέρασε τα στενά του Βοσπόρου.


πηγή: Euronews

Σχόλια