Θεσσαλία : Εισαγγελική έρευνα για τα κουφάρια ζώων

Είκοσι μέρες πέρασαν από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» στη Θεσσαλία και ενώ η περιοχή βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο σφοδρό κύμ...


Είκοσι μέρες πέρασαν από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» στη Θεσσαλία και ενώ η περιοχή βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η αποκομιδή των νεκρών ζώων στις περιοχές που έχουν πληγεί. 

Η κατάσταση, με τεράστιο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προανάκρισης προκειμένου να διαπιστωθεί για ποιους λόγους δεν προχώρησε η προβλεπόμενη καύση ή ταφή των νεκρών ζώων με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Η παρέμβαση ήρθε έπειτα από δημόσια καταγγελία για εκατοντάδες νεκρά ζώα έξω από κτηνοτροφική μονάδα στα Τρίκαλα, που παρέμεναν παρατημένα στο σημείο, αποτελώντας υγειονομική βόμβα.

 Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η αποκομιδή τελικά έγινε χθες το απόγευμα μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας, από την ιδιωτική εταιρεία η οποία έχει συνάψει σχετική σύμβαση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. 

Σχετικά με τα αίτια της κωλυσιεργίας αναμένεται να καταθέσουν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, όπως και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας της περιοχής.


Σχόλια