Λάρισα : Βούλιαξε η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας βιομηχανικής ντομάτας

Ολοκληρωτική καταστροφή με ανεπανόρθωτη ζημιά στον μηχανολογικό εξοπλισμό της υπέστη μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Νομού Λάρισας που...


Ολοκληρωτική καταστροφή με ανεπανόρθωτη ζημιά στον μηχανολογικό εξοπλισμό της υπέστη μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Νομού Λάρισας που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία βιομηχανικής ντομάτας με προμηθευτές μεγάλο αριθμό αγροτών.

Η εταιρεία «Ευρωπαϊκά τρόφιμα και Ενέργεια Α.Ε.» καλύφθηκε μέχρι την οροφή από τα νερά του ποταμού που δημιούργησε νέα κοίτη στο ύψος των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, αφού η επιχείρηση βρίσκεται σε μια έκταση 30.000 τ.μ. στο 3ο χλμ. Λαρίσης - Τυρνάβου, στην περιοχή Παιδούπολη Γιάννουλης (δίπλα στο ΚΕΘΕΑ).

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες επιχειρήσεις επεξεργασίας βιομηχανικής ντομάτας με δραστηριότητα τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, που εκτός από δεκάδες μόνιμο προσωπικό απασχολεί και αρκετούς εποχιακούς, όπως και πολλές μεταφορικές εταιρείες, μηχανικούς και αγρότες. 

Μια πρόχειρη εκτίμηση για το ύψος της ζημιάς που προκλήθηκε σε κτιριακό, μηχανολογικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι παρά το γεγονός ότι η βιομηχανία βρίσκεται πίσω από το ανάχωμα του Πηνειού, τα νερά που την έπνιξαν δεν προήλθαν από σπάσιμο του αναχώματος, αλλά από μια καινούργια κοίτη που δημιουργήθηκε προφανώς τεχνητά στο σημείο των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης.

Σχόλια