Επανακάμπτει η σηροτροφία στην Πελοπόννησο

Η σηροτροφία είναι μια παραδοσιακή ασχολία για την Πελοπόννησο, που λέγεται και Μωρέας άλλωστε, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Παναγιώτης Νίκας, Περιφερ...


Η σηροτροφία είναι μια παραδοσιακή ασχολία για την Πελοπόννησο, που λέγεται και Μωρέας άλλωστε, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Παναγιώτης Νίκας, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. 

Η μουριά είναι γνωστή στην περιοχή και αυτή τη στιγμή γίνεται συνεργασία με επιχειρηματίες από το Σουφλί αλλά και με ελληνικές επιχειρήσεις ενδυμάτων για να προχωρήσουμε την παραγωγή και διάθεση, πρόσθεσε ο κ. Νίκας. 

Επιλέξαμε περιοχές που μπορούν να γίνουν οι καλλιέργειες ιδιαίτερα στη Μεγαλόπολη όπου και προσπαθούμε να δημιουργηθεί και εργοστάσιο επεξεργασίας, τόνισε ο Περιφερειάρχης λέγοντας ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα επικερδή επένδυση καθώς πλέον η Κίνα δεν μπορεί να παράγει μετάξι πολυτελείας λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών με αποτέλεσμα σήμερα να πωλείται προς 150 ευρώ /κιλό.

Η Περιφέρεια μπορεί να βοηθήσει στην προμήθεια τω δέντρων και την υποστήριξη των καλλιεργειών την πρώτη πενταετία, μέχρι να αποδώσει καθώς δεν θα χρησιμοποιούνται χημικά, κατέληξε ο κ. Νίκας και προέτρεψε όσους αγρότες ενδιαφέρονται να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες.


Ρεπορτάζ Π. Μπρούσαλη

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια