Στήριξη ζητούν οι σταφιδοπαραγωγοί - Παραλαβή σταφίδας με άγνωστη την τιμή

Η Ένωση Μεσσηνίας ξεκινά σήμερα να παραλαμβάνει σταφίδα φετινής εσοδείας σε τιμές που θα ανακοινώσει τις προσεχείς ημέρες. Η Ένωση στην ανακ...


Η Ένωση Μεσσηνίας ξεκινά σήμερα να παραλαμβάνει σταφίδα φετινής εσοδείας σε τιμές που θα ανακοινώσει τις προσεχείς ημέρες.

Η Ένωση στην ανακοίνωση τονίζει την ανάγκη στήριξης των σταφιδοπαραγωγών από την Πολιτεία καθώς και την ανάγκη της χορήγησης έκτακτου βοηθήματος στους πληγέντες από επιθέσεις αγριόχοιρων καθώς και προγράμματος ενίσχυσης για ειδική περίφραξη των σταφιδαμπελώνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωσης και το πρόγραμμα παραλαβής σταφίδας

«Διανύουμε άλλη μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τον πρωτογενή τομέα. Μετά τις δυσβάσταχτες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής και την ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα των παραγωγών. Ήρθαν οι καιρικές συνθήκες και οι ασθένειες να αποτελειώσουν μια σειρά προϊόντων. Η Μαύρη Σταφίδα αφού αφέθηκε βορά στις ορέξεις λίγων εμπόρων με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης, φέτος δέχθηκε το τελειωτικό χτύπημα λόγω των καιρικών συνθηκών και των ασθενειών. Απευθύνουμε έκκληση προς την Πολιτεία για την ανάγκη άμεσης στήριξης των σταφιδοπαραγωγών για να περισώσουμε ότι προλαβαίνουμε πριν την ολική εξαφάνιση. Τέλος παραμένουμε αμετακίνητοι στο πάγιο αίτημα μας για την άμεση ανάγκη θέσπισης κινήτρων για την αναδιάρθρωση της καλλιέργειας μιας και το τελευταίο πρόγραμμα απέτυχε οικτρά, αλλά και ανάγκη της χορήγησης έκτακτου βοηθήματος στους πληγέντες από επιθέσεις αγριόχοιρων καθώς και προγράμματος ενίσχυσης για ειδική περίφραξη των σταφιδαμπελώνων.

Ξεκινάμε από αύριο (σ.σ. σήμερα ) τις παραλαβές προς φύλαξη του προϊόντος στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού, η τιμή θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Καλούμε τους παραγωγούς να μην ενδώσουν σε τιμές εφάμιλλες με τις περσινές να αναμένουν νεότερες ανακοινώσεις.

Ευχαριστούμε τους Μεσσήνιους παραγωγούς που διαχρονικά εμπιστεύονται το προϊόν τους στο Συνεταιρισμό μας καθώς μόνον η στήριξη συνεργατικών σχημάτων μπορεί να εγγυηθεί καλύτερες αποδόσεις για τους παραγωγούς και ασφαλέστερα για το κοινό τρόφιμα. «


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ Α.Σ "ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ"

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΗΜΕΡΕΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

2722023231 - 6945010043

ΚΟΜΠΟΙ

ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ

ΓΙΑΛΟΒΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

6932220812

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ

ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ

2763023260

ΘΟΥΡΙΑ

ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ ΣΤΟ ΤΗΛ: 6980936100

ΤΗΛ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ: 6932220812
Σχόλια