Ο καιρός της Τετάρτης 25/10/23

Τοπικά φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια, ομίχλες έως τις πρωινές ώρες και προς το βράδυ, και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένοντ...


Τοπικά φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια, ομίχλες έως τις πρωινές ώρες και προς το βράδυ, και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν το πρωί στα βόρεια και δυτικά, και σταδιακά έως το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο. Τοπικές βροχές αναμένονται στα βόρεια και δυτικά από το μεσημέρι ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και τα φαινόμενα σε κάποιες περιπτώσεις θα έχουν χαρακτηριστικά λασποβροχής. Η ορατότητα έως τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 11 έως 28, στη Θεσσαλία από 14 έως 27, στην Ήπειρο από 13 έως 25, στη Στερεά από 13 έως 28, στην Πελοπόννησο από 14 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 23, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 27, στις Κυκλάδες από 11 έως 25, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 26 και στην Κρήτη από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο, Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες μετά το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το πρωί θα πυκνώσουν. Πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα έως τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.πηγή:meteo.gr

Σχόλια