Λύσεις στα προβλήματα αγροτών & κτηνοτρόφων πρότεινε ο Υφ.A.A.T. Διονύσης Σταμενίτης

Για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά ζητήματα του Δήμου αλλά και τις ανάγκες της περιοχής του Αμυνταίου ενημερώθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτ...


Για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά ζητήματα του Δήμου αλλά και τις ανάγκες της περιοχής του Αμυνταίου ενημερώθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην περιοχή. 

O κ. Σταμενίτης γνωστοποίησε μεταξύ άλλων ότι θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση της παραγωγής σε συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου και των υπόλοιπων φορέων, τονίσθηκε η αναγκαιότητα για την κατασκευή εγγειοβελτιωτικών έργων, όπως επίσης επισήμανε ότι θα υλοποιηθεί πρόγραμμα μετεγκατάστασης των σταβλικών εγκαταστάσεων και τέλος παρότρυνε τους παραγωγούς να ενταχθούν σε συλλογικά σχήματα και ομάδες παραγωγών.


Ιδιαίτερη σημασία κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ήταν οι ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που τέθηκαν στον Υφυπουργό από αιρετούς και παραγωγικούς φορείς, όπως το αν θα υπάρξει αλλαγή κανονισμού για να αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ ζημιές από τα αγριογούρουνα, αν θα γίνει αποκατάσταση των εδαφών των λιγνιτωρυχείων της περιοχής μας και αν υπάρχει σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης των συνεταιριστικών ομάδων των παραγωγών για ενεργειακή αυτονομία.

Ο Δήμαρχος Άνθιμος Μπιτάκης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Διονύση Σταμενίτη για την εν λόγω πρόταση λύσεων, των ζητημάτων που αναδείχτηκαν από τη συζήτηση και αμφότεροι δεσμεύτηκαν να πορευτούν σε κλίμα συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξη με σκοπό την αύξηση της αγροτικής παραγωγής.

Παρόντες στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Αιθ. Δημ. Συμβουλίου, ήταν ο Βουλευτής Φλώρινας, Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Βόσδου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, Ιωάννης Λιάσης, η Ταμίας της ΕΘΕΑΣ και Αντιδήμαρχος, Διαμάντω Κρητικού, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιορδάνης Μπάντης, τοπικοί παραγωγοί και στελέχη αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών.


ΠΗΓΗ:ertnews.gr

Σχόλια