Λούρος Ποταμός: Ευθύνες & πρόστιμο στην Περιφέρεια Ηπείρου για την θανάτωση μεγάλου αριθμού ψαριών εισηγούνται οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος

Eυθύνες και συνακόλουθα τσουχτερό πρόστιμο στην Περιφέρεια Ηπείρου για την περιβαλλοντική καταστροφή στο Λούρο εισηγούνται οι Επιθεωρητές Πε...


Eυθύνες και συνακόλουθα τσουχτερό πρόστιμο στην Περιφέρεια Ηπείρου για την περιβαλλοντική καταστροφή στο Λούρο εισηγούνται οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος. 

Στην έκθεση ελέγχου που συνέταξαν και που θα διαβιβάσουν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, διαπιστώνουν παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας για τον τρόπο που έγινε ο καθαρισμός της κοίτης του ποταμού και εισηγούνται πρόστιμο ύψους 181 χιλ. ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Τέλος, οι επιθεωρητές προτείνουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής βλάβης. Η υπόθεση αφορά παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας εντός της κοίτης στις οποίες προέβη πέρυσι η Περιφέρεια Ηπείρου που σύμφωνα με την έκθεση προκάλεσαν βλάβη στον βιότοπο με συνέπεια την θανάτωση μεγάλου αριθμού ψαριών.


πηγή: ertnews.gr


Σχόλια