Η απάντηση Σταμενίτη σε ερώτηση του βουλευτή Κωνσταντίνου Χήτα για την ολική καταστροφή της παραγωγής φασολιών από τον καύσωνα στην Καστοριά

Απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Χήτα, σχετικά με την ολική καταστροφή της παραγωγής φασολιών από τον κα...


Απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Χήτα, σχετικά με την ολική καταστροφή της παραγωγής φασολιών από τον καύσωνα στην Καστοριά, έδωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσιος Σταμενίτης.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταμενίτης, σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ, στην ΠΕ Καστοριάς διενεργήθηκαν οι προβλεπόμενες επισημάνσεις, έγιναν 55 αναγγελίες και υποβλήθηκαν 817 δηλώσεις ζημιάς. 

Το έργο των εκτιμήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του φθινοπώρου, ενώ για την έγκαιρη και έγκυρη ολοκλήρωσή του, το αρμόδιο Υποκατάστημα ενισχύεται με γεωτεχνικό προσωπικό 45 ατόμων, επιπλέον του μονίμου.


Θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία κοινοποίησης των πορισμάτων και καταβολής των αποζημιώσεων των ασφαλιστικά ενήμερων δικαιούχων παραγωγών, μετά την απαιτούμενη διασταύρωση με το αρχείο του ΟΣΔΕ, που λαμβάνει χώρα τον Οκτώβριο.

φωτογραφίες αρχείου


πηγή:ertnews.gr

Σχόλια