Αίτημα επιχειρηματία για ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στην ελαιοκομία στη Σπάρτη

Να ιδρυθεί τμήμα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στην ελαιοκομία, ως προσθήκη στο αίτημα ίδρυσης ανώτατου επιστημονικού ή ερευνητικού ιδρύ...Να ιδρυθεί τμήμα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στην ελαιοκομία, ως προσθήκη στο αίτημα ίδρυσης ανώτατου επιστημονικού ή ερευνητικού ιδρύματος ελαιοκομίας στη Σπάρτη, προτείνει προς το Επιμελητήριο Λακωνίας (και όχι μόνο), ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Σακελλαρόπουλος (Βιολογικοί Ελαιώνες).

Επανέρχεται η εταιρεία του Γιώργου Σακελλαρόπουλου, ζητώντας να συμπεριληφθεί στο αρχικό της αίτημα, η προσθήκη – ίδρυση του τμήματος αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στην ελαιοκομία.

Επικαλείται την κλιματική αλλαγή, που – όπως τονίζει – μαστίζει τη χώρα μας, με σοβαρές επιπτώσεις και στον ελαιοκομικό τομέα.

Το τμήμα αυτό, θα καλύπτει θέματα που έχουν να κάνουν με την πρόληψη, τις επιπτώσεις στα ελαιουργεία, στην τυποποίηση, στις εξαγωγές, στις θέσεις εργασίας κλπ.

Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος, αναφέρει παραδείγματα με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ελιάς και λαδιού που ήδη υπάρχουν σ’ άλλες ελαιοπαραγωγικές χώρες και στέκεται στο γεγονός, ότι αυτά τα Ιδρύματα, δεν έχουν τμήματα πρόληψης και αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών της ελαιοκομίας, κάτι που θα αποτελέσει μία πρωτοτυπία για την Λακωνία και την Ελλάδα γενικότερα

Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος, επιθυμεί, όπως η ανανεωμένη πρότασή του, να βρει απήχηση και ανταπόκριση και να υλοποιηθεί.πηγή: ertnews.gr

Σχόλια