Μεσσηνία: Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα πλημμυρισμένα χωράφια στους Γαργαλιάνους

“Τα πλημμυρισμένα χωράφια και τις ζημιές στην παραγωγή στον νέο δρόμο Γαργαλιάνων - Φιλιατρών”, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΚΟΒ Πύλου - ...


“Τα πλημμυρισμένα χωράφια και τις ζημιές στην παραγωγή στον νέο δρόμο Γαργαλιάνων - Φιλιατρών”, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΚΟΒ Πύλου - Γαργαλιάνων του ΚΚΕ.

Αναφέρει ότι “20 μέρες μετά την καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου και του υποψηφίου περιφερειάρχη Νίκου Κουτουμάνου αναφορικά με την έλλειψη ολοκληρωμένης μελέτης για την πραγματοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων στον υπό κατασκευή δρόμο Γαργαλιάνων - Φιλιατρών, όπως έχει επανειλημμένα καταγγείλει και ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, αυτές τις ημέρες ήρθε η επιβεβαίωση”.

Εκτιμά πως “τα πλημμυρισμένα χωράφια και οι ζημιές στην παραγωγή είναι αποτέλεσμα της αλλαγής του υδρολογικού χάρτη, λόγω του νέου δρόμου και της έλλειψης των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων που θα προστάτευαν την παραγωγή” και προσθέτει:

 “Αποδεικνύεται ότι κριτήριο για την δημιουργία του δρόμου δεν είναι η κάλυψη όλων των αναγκών της περιοχής (όχι μόνο στην ασφαλή συγκοινωνία αλλά και στην προστασία των παρακείμενων λαϊκών περιουσιών), αλλά η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Αποτελεί κόστος η ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία σε μια περιοχή που εμφανίζει μεγάλη αγροτική παραγωγή”.

Η ΚΟΒ Πύλου - Γαργαλιάνων του ΚΚΕ απαιτεί: “Εδώ και τώρα να καταγραφούν οι ζημιές που προκλήθηκαν και να αποζημιωθούν στο 100% χωρίς αστερίσκους. Να φτιαχτούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα ύστερα από την απαραίτητη υδραυλική μελέτη, ώστε να εξαλειφθούν παρόμοια μελλοντικά φαινόμενα”.Σχόλια