Πώς θα ξεφορτωθούμε τους κοριούς και τα αυγά τους- Σε ποια σημεία κρύβονται

«Η απεντόμωση για την καταπολέμηση των κοριών καλό είναι να κάνουμε ένα συνδυασμό με χημικό και μηχανικό τρόπο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πανα...


«Η απεντόμωση για την καταπολέμηση των κοριών καλό είναι να κάνουμε ένα συνδυασμό με χημικό και μηχανικό τρόπο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Φαφουτάκης, γεωπόνος και ιδιοκτήτης εταιρείας που κάνει απεντομώσεις μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ αναφορικά με το φαινόμενο της εξάπλωσης των κοριών.

«Ο λόγος που επιχειρούμε μηχανικό τρόπο καταπολέμησης είναι τα αυγά του κοριού, τα οποία δεν μπορούν να καταπολεμηθούν με χημικό τρόπο και αφορά συσκευές ατμού με θερμοκρασίες κοντά στους 180 βαθμούς Κελσίου για κλάσματα δευτερολέπτου και περνώντας από πάνω σκοτώνει το αυγό» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων υπογραμμίζοντας πως μόνο η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να σκοτώσει τα αυγά του κοριού, σε αντίθεση με το ίδιο το έντομο, όπου πρέπει να ψεκάσουμε επιφάνειες, όχι στρώματα και κρεβάτια, έτσι ώστε όταν ο κοριός περάσει από την ψεκασμένη επιφάνεια να πεθάνει».


Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Φαφουτάκης τόνισε πως «δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το αποτέλεσμα» σημειώνοντας πως μπορεί να υπάρχει αστοχία ακόμη και μετά τον καθαρισμό και να επανεμφανιστεί κοριός.

Επιπλέον, σημείωσε συνήθης κρυψώνα είναι τα ντουλάπια, κάδρα, παλιά ξύλα αλλά και στις ραφές των στρωμάτων ενώ για το εάν θα πρέπει να γίνει απεντόμωση σε όλο το σπίτι σημείωσε πως ο κοριός βρίσκεται εκεί που είναι περισσότερο χρόνο ο κόσμος, δηλαδή και στην κρεβατοκάμαρα αλλά μπορεί να είναι και στο σαλόνι.

Τέλος ανέφερε πως ιδίως με τη χημική απεντόμωση καλό θα είναι για ένα εύλογο χρονικό διάστημα ανάλογα και την επιφάνεια που θα ψεκαστεί να μην έρθει κάποιος σε επαφή.πηγή: ertnews.gr

Σχόλια