Ερώτηση Αλέξη Χαρίτση για την έλλειψη εργατών γης προς τον Λευτέρη Αυγενάκη

Επίκαιρη ερώτηση για το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης κατέθεσε στην Βουλή ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης ς προς τον Υπουργό ...


Επίκαιρη ερώτηση για το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης κατέθεσε στην Βουλή ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης ς προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη.

«Η συνεχιζόμενη για άλλη μια χρονιά έλλειψη εργατών γης, οδηγεί σε μείωση της αγροτικής παραγωγής και σε οικονομικό αδιέξοδο τον αγροτικό κόσμο», αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης που κάνει λόγο για έλλειμμα σχεδιασμού και απουσία πολιτικής βούλησης από την πλευρά της κυβέρνησης.


Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης του ο Αλ. Χαρίτσης, η συγκομιδή σειράς κρίσιμων και πρώτης ανάγκης αγροτικών προϊόντων καθίσταται πλέον αδύνατη, με έμμεση συνέπεια την διαρκώς αυξανόμενη εγκατάλειψη χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργήσιμων αγροτικών εκτάσεων κάθε χρόνο.

Παράλληλα, ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραθέτει απόσπασμα από την ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, που αναφέρει ότι, «… οι χρονοβόρες διαδικασίες πρόσκλησης και έκδοσης visas εργατών γης από τρίτες χώρες, οι αργές διαδικασίες επεξεργασίας αιτημάτων για παραμονή παράτυπα διαμενόντων εργατών γης- μέχρι να εγκριθεί το πρώτο τρίμηνο κοντεύει να λήξει το δεύτερο και η υποστελέχωση των τμημάτων χορήγησης αδειών διαμονής σχεδόν ανά την επικράτεια μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τους παραγωγούς…».

Τέλος ο Αλ. Χαρίτσης ερωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης “Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να τερματιστεί το κύμα φυγής των εργατών γης και να πραγματοποιηθεί ομαλά η φετινή συγκομιδή και η αγροτική παραγωγική διαδικασία στην χώρα μας”;

Σχόλια