Θεσσαλία: Ό,τι άφησε ο «Daniel», το ισοπέδωσε ο «Elias»...

Ό,τι άφησε ο «Daniel», το ισοπέδωσε ο «Elias»... Σημαντικές ζημιές υπέστη η επαρχία Φαρσάλων μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Elias» , που ...


Ό,τι άφησε ο «Daniel», το ισοπέδωσε ο «Elias»...
Σημαντικές ζημιές υπέστη η επαρχία Φαρσάλων μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Elias» , που έρχονται να προστεθούν στις καταστροφικές πληγές που άνοιξε πριν από περίπου 20 ημέρες ο «Daniel» στην περιοχή

Τα παραποτάμια χωριά του Ενιπέα, Μικρό και Μεγάλο Ευύδριο, τα Πυργάκια, αλλά και η Υπέρεια συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών, με τους ανθρώπους των χωριών αυτών να ζουν τον εφιάλτη σε επανάληψη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. 


Ο καιρός επιδεινώθηκε ξαφνικά προχθές αργά το απόγευμα, δημιουργώντας προβλήματα αρχικά στο οδικό δίκτυο και εν συνεχεία στα προαναφερθέντα χωριά. Αξίζει να αναφερθεί ότι δόθηκε σε 9 χωριά προληπτική εντολή εκκένωσης από το 112 (σε Ανωχώρι, Κατωχώρι, Βασιλί, Μικρό και Μεγάλο Ευύδριο, Πυργάκια, Πολυνέρι, Σταυρό και Υπέρεια) με κατεύθυνση προς τα Φάρσαλα, καθώς δεν μπορούσε να προβλέψει κανείς την εξέλιξη των φαινομένων στην περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκαν οι πρώτες ζημιές στα παραποτάμια χωριά, ενώ το οδικό δίκτυο της Π.Ε.Ο. Λάρισας - Φαρσάλων είχε διακοπεί καθώς είχε γεμίσει αρκετή λάσπη από τα πλευρικά σημεία του οδοστρώματος και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα. Κατά μήκος του δρόμου επιχειρούσαν μηχανήματα έργου για να απομακρύνουν τη λάσπη και τις πέτρες που είχε γεμίσει. Στη γέφυρα του Ευυδρίου για ακόμα μία μέρα επιχειρούσαν μηχανήματα για να απομακρύνουν τους κορμούς από την κοίτη του ποταμού. 

Ό,τι άφησε ο «Daniel» στις καλλιέργειες, το ισοπέδωσε ο «Elias», καθώς καλλιέργειες έχουν μετατραπεί σε λίμνη, για δεύτερη συνεχή φορά μέσα σε διάστημα 20 ημερών. Με απόφαση του δημάρχου Φαρσάλων αποφασίστηκε χθες το απόγευμα ότι σήμερα θα γίνει η έναρξη λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκτός του Νηπιαγωγείου του Μεγάλου Ευυδρίου μέχρι της αποκατάστασης ζημιών στον περιβάλλοντα χώρο. 

Ανοιξε ο δρόμοςγια τα Φάρσαλα

Από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε η άρση της διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Ε.Ο. Λάρισας - Φαρσάλων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ. 8+000) έως τα Φάρσαλα.


Του Γ. Γκαντέλου


Σχόλια