Με GPS Trackers στις ελιές προσπαθούν οι παραγωγοί να προστατεύσουν τη σοδειά τους από τις κλοπές ....

Με GPS Trackers στις ελιές προσπαθούν οι παραγωγοί να προστατεύσουν τη σοδειά τους. Στη χρησιμοποίηση συσκευών γεωεντοπισμού (gps trackers) ...


Με GPS Trackers στις ελιές προσπαθούν οι παραγωγοί να προστατεύσουν τη σοδειά τους. Στη χρησιμοποίηση συσκευών γεωεντοπισμού (gps trackers) στα ελαιόδεντρα θα καταφύγουν οι παραγωγοί ελαιολάδου καθώς φοβούνται την κλοπή των ελιών και την καταστροφή των ελαιόδεντρών τους από επιτήδειους που θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν από τις υψηλές τιμές, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Μύρων Χιλετζάκης αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου.

Η συσκευές αυτές χρησιμοποιήθηκαν αρχικά στην Ισπανία από το 2019 όταν τότε η παραγωγή στη χώρα είχε φτάσει τα δύο εκατομμύρια τόνους και οι παραγωγοί τοποθέτησαν στα δέντρα τους ομοίωμα ελιών gps που έδινε το στίγμα και σήμαινε συναγερμό όταν μετακινούνταν. 

Τότε στην Ισπανία αυτές οι συσκευές ήταν επιδοτούμενες από την πολιτεία, πρόσθεσε ο κ. Χιλετζάκης.

Στην Ελλάδα πέρυσι η τιμή παραγωγού ήταν 4,5 – 5 ευρώ και ήδη είχαν αρχίσει οι κλεψιές στα χωράφια, φέτος με τιμή τουλάχιστον 8,40 συν ΦΠΑ πρέπει να προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα, κατέληξε ο κ. Χιλετζάκης.

Ρεπορτάζ Σ. Κατσουλάκη

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια