Ο καιρός της Παρασκευής 10/11/23

Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις αναμένονται την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου. Θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι έως 7 ...


Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις αναμένονται την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου. Θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου όμως από το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες έως το βράδυ θα επεκταθούν στη Μακεδονία και στις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου καθώς και στα νότια της Κρήτης.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο και στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των νοτίων και δυτικών θα είναι σχετικά αυξημένες και τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα έχουν κατά τόπους χαρακτηριστικά λασποβροχής.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 6 έως 18, στη Θεσσαλία από 10 έως 20, στην Ήπειρο και στη Στερεά από 9 έως 20, στην Πελοπόννησο από 6 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 19, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 22, στις Κυκλάδες από 13 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 22 και στην Κρήτη από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα βόρεια 3 έως 5 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα 5 έως 7 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά του νομού όπου υπάρχει και μικρή πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ και από τις πρώτες βραδινές ώρες 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις ενώ ασθενείς βροχές αναμένονται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
πηγή:meteo.gr

Σχόλια