Ο καιρός της Κυριακής 12/11/23

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους αναμένονται την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι πρόσκαιρα έως...


Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους αναμένονται την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ενώ σποραδικές βροχές θα σημειωθούν στα ορεινά της Πίνδου και της Δυτικής Στερεάς. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Μακεδονία ενώ προς το βράδυ θα επηρεάσουν και τη Θεσσαλία. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα του Νοτίου Αιγαίου θα είναι σχετικά αυξημένες και τα φαινόμενα θα έχουν κατά τόπους χαρακτηριστικά λασποβροχής.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 18, στη Θεσσαλία από 9 έως 22, στην Ήπειρο από 7 έως 21, στη Στερεά από 10 έως 21, στην Πελοπόννησο από 9 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 21, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 21, στις Κυκλάδες από 17 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 18 έως 23 και στην Κρήτη από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές και από το απόγευμα από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και από το πρωί από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Το μεσημέρι πρόσκαιρα στα βόρεια θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και μόνο το πρωί θα φτάνουν πρόσκαιρη τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


πηγή:meteo.gr

Σχόλια