ΚΡΗΤΗ: Συλλαλητήριο στις 15 Νοεμβρίου & κατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ – Αντιδράσεις των κτηνοτρόφων για τις περικοπές στις επιδοτήσεις

Στα περιφερειακά καταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ ετοιμάζονται να μεταφέρουν τις διαμαρτυρίες τους για τις περικοπές στις επιδοτήσεις οι κτηνοτρόφοι ...Στα περιφερειακά καταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ ετοιμάζονται να μεταφέρουν τις διαμαρτυρίες τους για τις περικοπές στις επιδοτήσεις οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης και άλλων περιοχών της χώρας, που συμφώνησαν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις την ερχόμενη εβδομάδα. Παράλληλα στρέφονται κατά των χειρισμών του ΟΠΕΚΕΠΕ με εξώδικη διαμαρτυρία.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου, Γρύλλος Παπαδάκης, την ερχόμενη Τετάρτη 15 Νοεμβρίου οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νησιού θα προχωρήσουν σε παγκρήτια κινητοποίηση στο υποκατάστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Ηράκλειο και στην ειρηνική κατάληψή του. 

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδάκης, τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν όλοι οι δικαιούχοι επιδοτήσεων στο νησί, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που προγραμματίζεται για τις 11.30 το πρωί της επόμενης Τετάρτης στο υποκατάστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Ηράκλειο.


Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων θα πραγματοποιήσει τοπικά διαμαρτυρία στο κατάστημα του Οργανισμού στα Χανιά. Παράλληλα, αντίστοιχες διαμαρτυρίες θα πραγματοποιηθούν και στις περιφέρειες της ηπειρωτικής χώρας.

Στο μεταξύ, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Κρήτης, οι οποίοι στρέφουν τα βέλη τους στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, αποδίδοντας στους λανθασμένος χειρισμούς της τις μεγάλες οριζόντιες περικοπές που είδαν στην προκαταβολή της επιδότησης, καταθέτουν σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, εξώδικη διαμαρτυρία, ζητώντας, μεταξύ άλλων, διόρθωση της πληρωμής και άμεση καταβολή των χρημάτων που δικαιούται ο κάθε κτηνοτρόφος. 

Το εξώδικο συνυπογράφουν, όπως διευκρίνισε, μαζί με τους κτηνοτροφικούς συλλόγους του νησιού (Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Μυλοποτάμου, Ρεθύμνου, Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων νομού Ρεθύμνου, Χανίων, Ηρακλείου και Λασιθίου) και οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Κορινθίας, της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

«Τα ψέματα έχουν τελειώσει, δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο, δε μπορούμε να ανεχθούμε τα λάθη οποιουδήποτε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδάκης. Όπως είπε: 

«Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε του κεφαλιού του. Ακύρωσε τον ευρωπαϊκό κανονισμό, ακύρωσε το ελληνικό σχέδιο για το πώς θα πρέπει να καταβληθεί η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης». 

Και κατέληξε: «Κουμάντο κάνουμε εμείς στα χρήματά μας, όχι ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν θα παίζει ο κάθε πρόεδρος και κάθε μέλος διοικητικού συμβουλίου με την ψυχή του Έλληνα αγροτοκτηνοτρόφου. Αυτά που δικαιούται ο κάθε αγροτοκτηνοτρόφος θα τα πάρει».


πηγή: ertnews.gr

Σχόλια