Η 19η Γιορτή Κάστανου στην Αγιάσοτην Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 με την επιχορήγηση του Δήμου Μυτιλήνης

Η παραδοσιακή και πολυαγαπημένη Γιορτή Κάστανου στον πανέμορφο ορεινό οικισμό της Αγιάσου επιστρέφει για 19η συνεχή χρονιά, την Κυριακή 5 Νο...


Η παραδοσιακή και πολυαγαπημένη Γιορτή Κάστανου στον πανέμορφο ορεινό οικισμό της Αγιάσου επιστρέφει για 19η συνεχή χρονιά, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 με την επιχορήγηση του Δήμου Μυτιλήνης , των επιχειρήσεων, συλλόγων, ντόπιων και οι διοργανωτές υπόσχονται ότι θα είναι πιο δυνατή από κάθε άλλη φορά! Το πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ψητά ζεστά κάστανα κατευθείαν από τις φουφούδες που θα ανάψουν κατά τις 10.30 π.μ και το ποτό θα ρέει άφθονο.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

· 11.00- 12.30 Παραδοσιακή μουσική από τα σχήματα του Αναγνωστήριου.

· Έκθεση του εικαστικού εργαστηρίου των μικρών μας ζωγράφων στο φουαγιέ του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

·11.00- 13.00 Δωρεάν περιπατητική διαδρομή από το Ηρώων μέχρι τον Καστανιώνα

·Το χορευτικό συγκρότημα «Ακρίτες του Αιγαίου» θα περιδιαβαίνει τα πλακόστρωτα του χωριού και θα ξεσηκώσει με τα χορευτικά του, τους επισκέπτες .

·13.00-15.00 Διασκέδαση από την ορχήστρα του στρατού της 98 ΑΔΤΕ

·Mini bus θα μεταφέρει κόσμο με αφετηρία την πυροσβεστική με προορισμό τον Καστανιώνα με ηχογραφημένη ξενάγηση στα ελληνικά/αγγλικά.

·Στο χώρο της Visit Agiasos (πρώην Δημοτικό Πάρκο) θα «μεταμορφώσουμε» τις καρέκλες μας με την καθοδήγηση της κ. Γιούλας Κουτσούμπου παράλληλα θα υπάρχει έκθεση με φωτογραφίες του καστανιώνα από την ΕΤΑΛ.

Στον ίδιο χώρο θα μάθετε πολλές « καστανοαλήθειες»…καθώς και για τις επερχόμενες δράσεις του «Ζωντανού Μουσείου Καστανιώνα» που βρίσκονται σε εξέλιξη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

11.00 -13.00 Για τους μικρούς μας φίλους το ΚΔΑΠ Oxygen Academy θα πραγματοποιήσει κυνήγι θησαυρού – κάστανο, αφηγηματική πεζοπορία, θα ψυχαγωγήσει τα παιδιά με παιχνίδια σχετικά με το δάσος και θα τους διαβάσει παραμύθια.

11.00- 16.00 Το Λαογραφικό Μουσείο θα είναι ανοιχτό

·Στον Άγιο Δημήτριο, στο Καμπούδι ,στο Σταυρί θα υπάρχουν φουφούδες με ψητά κάστανα

“Δεν σταματάμε εκεί όμως! Η γιορτή συνεχίζεται στο επισκεπτόμενο αγρόκτημα της Visit Agiasos στην Πενθίλη που θα είναι ανοιχτό από τις 10- 13.00 με τοπικά κεράσματα για όλους τους περιπατητές. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. και συνεχίζεται μέχρι αργά το απόγευμα… Ελάτε να απολαύσετε μια μέρα γεμάτη γεύση, μουσική και παράδοση!” τονίζουν οι διοργανωτές.


ΠΗΓΉ: ertnews.gr

Σχόλια