Αγροτικές επιδοτήσεις :Ανακοίνωση Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ για την πληρωμή της προκαταβολής του 2023

Ανακοίνωση Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής: Με τη δεύτερη κατά σειρά ανακοίνωση για την πληρωμή της προκαταβο...Ανακοίνωση Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής:
Με τη δεύτερη κατά σειρά ανακοίνωση για την πληρωμή της προκαταβολής του 2023, που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ την 1η Νοεμβρίου, έρχεται να επιβεβαιώσει με κατηγορηματικό τρόπο όσα υποστηρίξαμε ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ κάνει σαφές ότι «υλοποιεί απαρέγκλιτα την απόφαση της Κυβέρνησης», ότι «υπήρξαν καθυστερήσεις στην έκδοση των υπουργικών αποφάσεων και προβληματική τεχνική υποστήριξη», ότι «ο ΟΠΕΚΕΠΕ δε νομοθετεί, υλοποιεί τις υπουργικές αποφάσεις και λοιπές κανονιστικές πράξεις».

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ επισημαίνει ότι υλοποιεί το εγκεκριμένο στρατηγικό σχεδίου, το οποίο κατατέθηκε στην Ε.Ε. από την παρούσα Κυβέρνηση και προβλέπει μείωση της βασικής ενίσχυσης από 1 δισεκ. ευρώ το 2022 σε 829 εκ. ευρώ το 2023.

Επιβεβαιώνεται από τον μόνο διαπιστευμένο Οργανισμό πληρωμών της χώρας που έχει την αρμοδιότητα του ελέγχου και των πληρωμών των αγροτικών ενισχύσεων, αυτό που θέλει η Κυβέρνηση να κρύψει κάτω από το χαλί: τη μείωση των ενισχύσεων για τους κτηνοτρόφους κατά 27%, για τις αρόσιμες καλλιέργειες κατά 17% και για τις μόνιμες φυτείες -δενδρώδεις καλλιέργειες κατά 19%. Αλήθεια η εσωτερική σύγκλιση της αξίας των δικαιωμάτων πραγματοποιήθηκε από τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της ΚΑΠ;

Η ευθύνη ανήκει στο επιτελικό κράτος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο μεγάλος χαμένος από τη διαμάχη μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι ο Έλληνας αγρότης.

Σε μια χρονική περίοδο, με το κόστος παραγωγής να έχει εκτοξευθεί και με τις κλιματικές μεταβολές να καταστρέφουν την παραγωγή, οι λάθος κυβερνητικοί χειρισμοί, μειώνουν το ήδη μικρό αγροτικό εισόδημα.

Η κυβέρνηση είναι έκθετη.

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ανέχεται τις εγκληματικές αστοχίες του Υπουργού του. Οι Έλληνες αγρότες όμως όχι.

Σχόλια