Πελοπόννησος : Εκδήλωση για την διατροφική αξία των μήλων της Τρίπολης την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Εκδήλωση για το γνωστό μήλο της Τρίπολης οργανώνει η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε ΑΟΤΑ. Στόχος της πράξης είναι η ανάδειξη του ελληνικού γαστρονο...


Εκδήλωση για το γνωστό μήλο της Τρίπολης οργανώνει η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε ΑΟΤΑ. Στόχος της πράξης είναι η ανάδειξη του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού και η προβολή των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων και προϊόντων. Είναι πρόγραμμα του Leader.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Αναπτυξιακή Πάρνωνα, πραγματοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονται σε παραγωγούς και μεταποιητές τοπικών προϊόντων της περιοχής.


Στην Τρίπολη, το δρώμενο θα γίνει σε συνεργασία με το δήμο της Τρίπολης και τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας, στην Τρίπολη, την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023, στις 6 το απόγευμα.

Τίτλος της εκδήλωσης :”Ανακαλύπτοντας ισχυρισμούς υγείας στα Μήλα Τριπόλεως “.

Την ίδια ημέρα, θα γίνει και επίσκεψη – έρευνα πεδίου, στους τόπους παραγωγής / τυποποίησης, όπου θα συλλεχθούν δείγματα, τα οποία θα αναλυθούν εργαστηριακά, για τη διαθρεπτική τους αξία και την εύρεση ισχυρισμών υγείας.πηγή: ertnews.gr

Σχόλια