Ο καιρός της Παρασκευής 3/11/23

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στα βορειοδυτικά. Ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων στα πελάγη. Μεταφο...


Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στα βορειοδυτικά. Ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων στα πελάγη. Μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 περιμένουμε επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά. Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στην Κέρκυρα και από το απόγευμα στην Ήπειρο, στα δυτικότερα τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, και ενδεχομένως σε περιοχές των υπόλοιπων Επτανήσων και της Δυτικής Στερεάς. Χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως στην Κέρκυρα και στην Ήπειρο. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν επίσης σε τμήματα της Θράκης και του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τη νύχτα προς Σάββατο, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 23, στην Ήπειρο από 12 έως 25 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 10 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 26-28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 24 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 16 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο Νότιο Αιγαίο και 5-6 μποφόρ στο υπόλοιπο Αιγαίου και στο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθεί αύξηση των συγκεντρώσεων σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25-26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23-24 βαθμούς.


πηγή:meteo.gr

Σχόλια