Στα 8 ευρώ το κιλό η τιμή του ελαιολάδου

Στα 8 ευρώ το κιλό η τιμή του ελαιολάδου - Ξεκίνησε η συγκομιδή στις περισσότερες περιοχές της Μεσσηνίας. Με τιμή παραγωγού 8 ευρώ το κιλό ά...


Στα 8 ευρώ το κιλό η τιμή του ελαιολάδου - Ξεκίνησε η συγκομιδή στις περισσότερες περιοχές της Μεσσηνίας. Με τιμή παραγωγού 8 ευρώ το κιλό άνοιξε το Νοέμβριο στη Μεσσηνία η αγορά εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου οξύτητας έως 0,3 γραμμές.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 7,10 ευρώ και 8 ευρώ το κιλό ενώ. Στο διαδίκτυο σε αντίθεση με άλλες χρονιές δεν υπάρχει αγγελίας πώλησης με τενεκέ ούτε για δείγμα αφού η μειωμένη παραγωγή οδήγησε σε προσυμφωνημένες αγοραπωλησίες μεταξύ συγγενών και φίλων. 

Λόγω της χαμηλής παραγωγής η συγκομιδή των ελιών στις περισσότερες περιοχές της Μεσσηνίας αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα ενώ ανοιχτά ελαιοτριβεία θα υπάρχουν μετά τις γιορτές μόνο σε οικισμούς με παραδοσιακά όψιμη παραγωγή.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών του ΣΕΔΗΚ στην Ισπανία η μέση τιμή του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου οξύτητας έως 0, 8 γραμμές αγγίζει τα 8,12 ευρώ το κιλό, στην Ιταλία τα 8,37 ευρώ το κιλό ενώ στην Τυνησία μειώθηκε στα 6,83 ευρώ το κιλό. 

Στην Ισπανία η τιμή εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου κυμαίνεται μεταξύ 7,50 και 8,75 ευρώ το κιλό, η μέση τιμή του παρθένου ελαιόλαδου (οξύτητα μικρότερη από 2 γραμμές) διαμορφώθηκε στα 6,86 ευρώ το κιλό ενώ η τιμή λαμπάντε (οξύτητα μεγαλύτερη από 2 γραμμές) μειώθηκε στα 6,23 ευρώ το κιλό. 

Στην Ιταλία η τιμή του ΠΟΠ ελαιόλαδου κυμαίνεται από 10 ευρώ το κιλό στην Πεσκάρα μέχρι 11 ευρώ στη Ραγκούσα.

Θ.Λ.Σχόλια