Χαρούπι: “Η σοκολάτα των φτωχών” ...

Η χαρουπιά εδώ και πολλά χρόνια αποκτά και πάλι σταδιακά μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο για την παραγωγή ζωοτροφών, αλλά ακόμα και πολλών ειδών...

Η χαρουπιά εδώ και πολλά χρόνια αποκτά και πάλι σταδιακά μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο για την παραγωγή ζωοτροφών, αλλά ακόμα και πολλών ειδών διατροφής – υψίστης θρεπτικής αξίας – για τον ίδιο τον άνθρωπο. Άλλωστε, σε δύσκολα χρόνια πείνας για τον λαό μας, το χαρούπι ήταν “η σοκολάτα των φτωχών”, με τον καρπό του έκτοτε να χρησιμοποιείται σε μία ευρεία γκάμα προϊόντων από την ελληνική βιομηχανία.

Ένα δέντρο, το οποίο καλλιεργείται για αιώνες στην Κρήτη και παρήγαγε έναν αγαπημένο στους κατοίκους του νησιού καρπό, έκανε την επανεμφάνισή του στο νησί και προσφέρει μία λύση τόσο για τις απαραίτητες αναδασώσεις, όσο και για την εξεύρεση μιας προσοδοφόρας καλλιέργειας.

Σύμφωνα με την κα Κορίνα Μηλιαράκη, πρόεδρο πολιτιστικής εταιρείας Πανόρµου «Επιµενίδης», τα οφέλη που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη καλλιέργεια είναι πολλαπλά και δικαίως συγκινεί πλέον και τους ειδικούς που την θεωρούν μία σημαντική ευκαιρία.
πηγή: ertnews.gr

Σχόλια