ΠΑΣΟΚ: «Κάποιοι κερδοσκοπούν εις βάρος του ελληνικού λαού και η κυβέρνηση περιορίζεται σε ρόλο παρατηρητή της ακρίβειας»

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM 97,8 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου παραχώρησε ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματ...


Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM 97,8 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου παραχώρησε ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κώστα Σημίτη, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι:
 «ο κ. Κασσελάκης επιβεβαιώνει όσα είπαμε από την πρώτη στιγμή, ότι πρόκειται απλώς για μία αλλαγή προσώπου, ενώ στην ουσία επικρατεί η ίδια τοξική πολιτική από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτά που είπε χθες, ακολουθεί κατά γράμμα την πολιτική του μέντορά του, του κ. Πολάκη. Είναι αυτό, που κατά την άποψή μου, καταδίκασε ο ελληνικός λαός ως αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Θα καλούσα τον κ. Κασσελάκη να μελετήσει καλύτερα την πολιτική ιστορία του τόπου και να δείχνει σεβασμό απέναντι σε πολιτικές προσωπικότητες με ένα αποτύπωμα – όσο και αν διαφωνεί με κάποιες από τις επιλογές ή τη διαδρομή τους-. Δεν δείχνει ούτε αυτό να επιλέγει. Εμείς, από την πλευρά μας, τιμήσαμε την πολιτική πορεία ενός σημαντικού πρωθυπουργού, που άφησε ένα πολύ μεγάλο αποτύπωμα, με μεγάλες αλλαγές και επιτεύγματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη».


«Έγινε μια φιλική και σε καλούς τόνους συζήτηση. Εμείς πιστεύουμε ότι στα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, πρέπει να υπάρχει συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Όπως για παράδειγμα, η προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη. Έχουμε μια άποψη για το συγκεκριμένο τραγικό συμβάν και πιστεύουμε ότι όλες οι δυνάμεις, ακόμα και η κυβέρνηση, θα έπρεπε να υπερψηφίσουν την πρόταση αυτή, ώστε να μάθουμε για ποιους λόγους η σύμβαση 717 δεν ολοκληρώθηκε. Αλλά και σε ζητήματα που αφορούν στο κράτος δικαίου, την υπεράσπιση των ανεξάρτητων αρχών, όπου η αντιπολίτευση, με σοβαρότητα οφείλει να ασκεί κριτική απέναντι σε μια κυβέρνηση, που δεν θέλει ανεξάρτητες αρχές και ανεξάρτητη δικαιοσύνη» σχολίασε ο κ. Σπυρόπουλος ως προς την συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτώμενος για την πορεία της οικονομίας και την ακρίβεια, ο κ. Σπυρόπουλος επεσήμανε ότι «εδώ και δυόμισι χρόνια, το πρόβλημα της ακρίβειας ταλαιπωρεί τους πολίτες καθημερινά. Δυστυχώς, -ειδικά στο κομμάτι των τροφίμων-, η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια πανευρωπαϊκά στην αύξηση των τιμών. Παρατηρείται σωρευτικά μια αύξηση περίπου 30%. Βλέπουμε, ότι υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα αισχροκέρδειας και η κυβέρνηση είναι παρατηρητής. Ο πρωθυπουργός αντί να κάνει εξαγγελίες και δημόσιες τοποθετήσεις, θα έπρεπε ήδη να ενισχύσει με προσωπικό τη ΔΙΜΕΑ, ώστε να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους στην αγορά. Κάποιοι κερδοσκοπούν εις βάρος του ελληνικού λαού, και αυτό πρέπει να σταματήσει.

Πρέπει να υπάρξουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες, ώστε να στηριχθεί το πραγματικό εισόδημα των πολιτών. 120 δόσεις προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία για την περαιτέρω ελάφρυνση των πολιτών. Να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας των πολιτών, αλλά και η δυνατότητα, μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας να δοθούν κίνητρα για τη μείωση των ενοικίων, στα οποία δαπανάται πάνω από το 50% του εισοδήματος των πολιτών. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα μέτρα, τα οποία εμείς έχουμε προτείνει και τα οποία δυστυχώς η κυβέρνηση δεν θεωρεί προτεραιότητα της. Τα PASS ήταν αποσπασματικά μέτρα και τελείωσαν» .

Τέλος, ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δήλωσε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ότι «πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί» προσθέτοντας ότι η αφετηριακή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού για υποχωρήσεις και συμβιβασμούς δεν ήταν σωστή διαπραγματευτική τακτική.

«Ο κ. Ερντογάν θεωρεί ότι είναι ένα ανατολίτικο παζάρι στο οποίο παίρνεις και δίνεις. Για εμάς υπάρχουν πάγιες θέσεις. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρέπει να επιμείνουμε στις βασικές αρχές που και εμείς έχουμε θέσει, όπως το εμπάργκο όπλων απέναντι στην Τουρκία, όσο συνεχίζει αυτή την επιθετική στρατηγική απέναντι στη χώρα μας» κατέληξε ο κ. Σπυρόπουλος.

Σχόλια