Διόρθωση «των λαθών της ΚΑΠ» που οδήγησε σε μείωση επιδοτήσεων ζητούν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ

Διόρθωση «των λαθών της ΚΑΠ» που οδήγησε σε μείωση επιδοτήσεων ζητούν οι κτηνοτρόφοι Καλούν σε συνάντηση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κα...


Διόρθωση «των λαθών της ΚΑΠ» που οδήγησε σε μείωση επιδοτήσεων ζητούν οι κτηνοτρόφοι
Καλούν σε συνάντηση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Επιτροπή που είναι αρμόδια για την ΚΑΠ

Άμεση συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Επιτροπής που είναι αρμόδια για το Στρατηγικό Σχέδιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, ζητούν οι Κτηνοτρόφοι , για την διόρθωση λαθών, που τους μείωσε έως και 50% τις επιδοτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης, ενώ κάποιοι ζήτησαν και την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού.Στο ψήφισμα που εξέδωσαν οι Κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ, χθες από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους στην Κομοτηνή, υποστηρίζουν ότι: «ενισχύσεις που λόγω του ιστορικού μοντέλου που προκρίθηκε από το ΥΠΑΑΤ, εξακολουθούν να μην κατευθύνονται αναλογικά στα χέρια όσων δουλεύουν τα ζώα και τη γη τώρα. 

Οι δράσεις του νέου «πρασινίσματος» στην κτηνοτροφία είναι ελάχιστες και ανεφάρμοστες, λόγω του περιεχομένου τους αλλά και της ανικανότητας του ΥΠΑΑΤ να τις προσαρμόσει και να τις ενεργοποιήσει. Εξακολουθούν να ενισχύονται, με ελάχιστες υποχρεώσεις, όσοι καρπώθηκαν παράνομα, ή νομότυπα τα χρήματα όλων μας, από το αμαρτωλό Εθνικό απόθεμα των βοσκοτόπων. 

Εξακολουθούν να ενισχύονται οι κτηνοτρόφοι συγκεκριμένων περιοχών της χώρας, με ενισχύσεις που χάνουν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ και της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της ανισομερούς κατανομής των βοσκοτόπων».


Για το συγκεκριμένο ζήτημα οι κτηνοτρόφοι καταλόγισαν «εγκληματική αμέλεια και αδιαφορία», όπως τόνισαν στις αρχές της ΑΜ-Θ, καθώς όπως υποστηρίζουν, «δεν ενεργοποιήθηκαν για να σταματήσουν την αδικία με τα βοσκοτόπια, εις βάρος της ΑΜ-Θ εδώ και 8 χρόνια».

Στην συγκέντρωση το παρών του έδωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος και εκπρόσωποι των Βουλευτών της Ροδόπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ οι Κτηνοτρόφοι συντάσσουν εκ νέου υπόμνημα, όπου εκθέτουν με τεκμηριωμένα στοιχεία το μέγεθος του προβλήματος της μείωσης των επιδοτήσεων τους και θα το αποστείλουν στους Βουλευτές και στον Περιφερειάρχη, ζητώντας ενεργοποίηση άμεσα για την συνάντηση με το ΥΠΑΑΤ.


ΠΗΓΉ: ertnews.gr

Σχόλια