Νότια Εύβοια : Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Καρύστου έχει κάψει ιδιοκτησίες & κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 04/11/23 στην περιοχή της Καρύστου, στην Εύβοια και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των πολύ δυνατών ...Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 04/11/23 στην περιοχή της Καρύστου, στην Εύβοια και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που καθιστούν απαγορευτική την από αέρος πυρόσβεση. Μάλιστα δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του χωριού Αμυγδαλιά.«Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο, έχει απλώσει η φωτιά, σχεδόν χωρίς αντίσταση, διότι οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Μιλάμε για 8 – 9 μποφόρ – οι ριπές του ανέμου μπορεί σε κάποια σημεία να είναι τεράστιες. 

Τα εναέρια μέσα παρότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις. Η φωτιά έχει περάσει μέσα από οικισμούς, έχει κάψει ιδιοκτησίες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις δήλωσε ο κ. Κελαϊδίτης μιλώντας στην ΕΡΤ στις 16:30 του Σαββάτου, ενώ πρόσθεσε:

«Λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε γιατί στην περιοχή επικρατεί ένας πανικός αυτή τη στιγμή. Ευτυχώς δεν έχει κινδυνεύσει κάποιος άνθρωπος, αλλά όπως καταλαβαίνετε σε αυτές τις συνθήκες η κατάσταση δεν μπορεί να είναι εύκολα προβλέψιμη».

φωτογραφία αρχείου 

Ρεπορτάζ ΕΡΤ: Αλέξανδρος Μέμος

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια