Πανσαμιακός αγροτικός σύλλογος Σάμου: Η επιβίωση των αγροτών είναι εξαιρετικά δύσκολη

To μείζον πρόβλημα της ακαρπίας αντιμετωπίζουν για δεύτερη χρονιά οι ελαιοπαραγωγοί της Σάμου. Η παρατεταμένη ανομβρία προβληματίζει τα μέλη...To μείζον πρόβλημα της ακαρπίας αντιμετωπίζουν για δεύτερη χρονιά οι ελαιοπαραγωγοί της Σάμου. Η παρατεταμένη ανομβρία προβληματίζει τα μέλη του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου ο οποίος έχει ζητήσει από τον περασμένο Μάιο την άμεση ενίσχυση και αποζημίωση για την ακαρπία των ελαιώνων τους για την χρονική περίοδο 2020 και 2021.


Μάλιστα έκαναν λόγο τότε μέσω της ανακοίνωσης τους για άδικη αντιμετώπιση ως πολίτες τρίτης κατηγορίας καθώς οι αγρότες της Σάμου σε αντίθεση με της Μυτιλήνης, δεν έλαβαν χρήματα παρά το γεγονός ότι ήρθαν αντιμέτωποι με καύσωνες, λειψυδρία, καταστροφή από δάκο αλλά και με αύξηση του εκθλιπτικού δικαιώματος στα λιοτρίβια από 14% στο 18%.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γιώργος Λάφης αναφέρει ότι στα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της κλιματικής αλλαγής έρχονται να προστεθούν για άλλη μια χρονιά οι ζημιές που προκαλούνται από τα αγριογούρουνα χωρίς να προβλέπονται αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ παρά τις επίμονες οχλήσεις και τα σχετικά αιτήματα προς τους αρμόδιους φορείς μα υπάρξει εξαίρεση για την Σάμο. 

«Η επιβίωση των αγροτών είναι εξαιρετικά δύσκολη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι κάποιος κατά κύριο επάγγελμα αγρότης στην Σάμο» τόνισε με έμφαση ο κ. Λάφης.

Tέλος οι αγρότες του νησιού δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν με συντονισμό της δράσης τους ενώ στις 26 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Δ.Δ του Πύργου έκτακτη γενική συνέλευση του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου ώστε να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενή τομέα.ΠΗΓΗ:  ertnews.gr

Σχόλια