Απογοητευμένοι οι κτηνοτρόφοι από τις επιδρομές λύκων σε κοπάδια - “Θα οδηγήσουμε τα ζώα στο σφαγείο” ...

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι επιδρομές λύκων σε κοπάδια με πρόβατα, στην Ανάβρα Μαγνησίας. Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Κελάφα, πρόεδρο της κοιν...
Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι επιδρομές λύκων σε κοπάδια με πρόβατα, στην Ανάβρα Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Κελάφα, πρόεδρο της κοινότητας, οι επιθέσεις είναι συνεχείς και οι κάτοικοι ανάστατοι, ενώ όπως τόνισε, στο χωριό πάντα υπήρχαν λύκοι αλλά όχι αγέλες. Εκείνο που κάνει την κατάσταση ακόμη δυσκολότερη είναι το γεγονός ότι για να γίνει αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, πρέπει να υπάρχουν πάνω από τρία ζώα νεκρά, ενώ το ποσό της αποζημίωσης είναι ευτελές.


Ανατολικά του χωριού, στα ορεινά του όρους Όθρυς, οι κάτοικοι ακούν τις κραυγές των λύκων σχεδόν κάθε βράδυ. Ίδιες εικόνες περιγράφουν και οι κάτοικοι στην κορυφογραμμή του Καλλιδρόμου από το Ελευθεροχώρι μέχρι τους Ξυλικούς αλλά και στην Οίτη και τα Άγραφα.

Η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη, όπως υποστηρίζουν, και δεν ξέρουν από πού να φυλαχτούν, διερωτώνται μάλιστα αν κάποια στιγμή επιτεθούν και σε ανθρώπους. Κάποιοι προβληματίζονται ακόμη και για το αν θα πρέπει να κρατήσουν τα κοπάδια τους ή να τα οδηγήσουν στο σφαγείο, όπως ο κ. Ιωάννης Ζιώγας, κτηνοτρόφος.


πηγή:ertnews.gr

Σχόλια