Κρήτη: Καταστροφές σε θερμοκήπια, ελιές & υποδομές από ανεμοστρόβιλο & χαλάζι στον Δήμο Κισσάμου

Έ να ξαφνικό μπουρίνι, που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου, προκάλεσε αρκετές ζημιές σε θερμοκήπια, ελιές και υποδομές στα Φαλάσαρνα, το Ελαφον...

Έ

να ξαφνικό μπουρίνι, που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου, προκάλεσε αρκετές ζημιές σε θερμοκήπια, ελιές και υποδομές στα Φαλάσαρνα, το Ελαφονήσι και στη Γραμβούσα στον Δήμο Κισσάμου.Μάλιστα μετά το πέρασμα το ανεμοστρόβιλου, ακολούθησε «κοκοσάλι» -χοντρό χαλάζι- δίνοντας τη χαριστική βολή σε περιουσίες


Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, στην περιοχή των Φαλασάρνων και του Ελαφονησίου, κατατστράφηκαν 12 στρέμματα με θερμοκήπια, ενώ στην Γραμβούσα μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στις ελαιοκαλλιέργειες.


Πάντως, στα Φαλάσαρνα μεγάλες ήταν οι καταστροφές σε επιχείρηση εστίασης και σε ένα στάβλο.


Ο Γιάννης Παπαδάκης, κάτοικος και παραγωγός της περιοχής, σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, περιγράφει το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία:

«Τρομερές καταστροφές στη Φαλάσαρνα πριν από λίγη ώρα όταν πέρασε ανεμοστρόβιλος και κατέστρεψε τα πάντα μαγαζιά θερμοκήπια και ελιές η περιοχή δεν έχει ρεύμα. Το ερώτημα είναι απλό μετά και το σοκ που βλέπουμε απ’ το πρωί στα δυτικά της Κρήτης με τους ανεμοστρόβιλους. Υπάρχει τελικά κλιματική αλλαγή ή όχι; Κανείς δεν θυμάται ανεμοστρόβιλους στην περιοχή μας και αυτό σίγουρα θα πρέπει να μας ανησυχήσει,. δυνατούς ανέμους είχαμε πάντα αλλά ανεμοστρόβιλους ποτέ… Ήδη έχουν καταγραφεί 3 περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια μάλιστα και στις 3 περιπτώσεις οι καταστροφές ήταν σε μικρή έκταση αλλά τελειωτικές απ’ όπου πέρασε το φαινόμενο αυτό. Η ένταση του αέρα στα σημεία που πέρασε θα πρέπει να ήταν απίστευτη αφού σε μια περίπτωση που έγινε γνωστή στη Φαλάσαρνα πήρε για μερικά μέτρα ένα ολόκληρο τρακτέρ.Σαν να αρχίζει η φύση να μας εκδικείται», καταλήγει το σχόλιο του κ. Παπαδάκη.

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια