Ισχυρό πλήγμα στην μελισσοκομία από την κλιματική κρίση

«Δυσβάσταχτο πλέον το κόστος παραγωγής»  Ισχυρό πλήγμα λόγω της κλιματικής κρίσης δέχτηκε φέτος η μελισσοκομία στη χώρα μας, με την παραγωγή...


«Δυσβάσταχτο πλέον το κόστος παραγωγής» 
Ισχυρό πλήγμα λόγω της κλιματικής κρίσης δέχτηκε φέτος η μελισσοκομία στη χώρα μας, με την παραγωγή μελιού να είναι από τις χαμηλότερες των τελευταίων δεκαετιών.

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, η αύξηση που έχει γίνει στο μέλι είναι περίπου στο 1 ευρώ για τον καταναλωτή με τους παραγωγούς την ίδια ώρα να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος παραγωγής
«Το κόστος παραγωγής έχει ανέβει πάρα πολύ και γενικά τα τελευταία χρόνια αναγκαζόμαστε να κάνουμε δύο και τρεις δουλειές για να ταΐσουμε τις οικογένειές μας», ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ο μελισσοκόμος Βαλάντης Γκραμπόβας.

«Δε βοηθάει καθόλου η πολιτεία. Κάθε καλοκαίρι λόγω ξυρασίας και τον έντονων καιρικών φαινομένων μας έχουν απαγορεύσει να μπούμε μέσα στο δάσος, την ώρα που η μεγαλύτερη παραγωγή του μελισσοκόμου είναι από το πευκόμελο», είπε από την πλευρά του ο Κώστας Καραπουλουτίδης ο οποίος διαγράφηκε με δική του πρωτοβουλία από τον μελισσοκομικό σύλλογο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημαντικές ήταν οι επιπτώσεις όχι μόνο από την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου αλλά και από τις αναγκαστικές μεταφορές μελισσιών με στόχο να αποφευχθεί η καταστροφή τους.

Τέλος, ενδεικτικά της καταστροφής είναι τα νούμερα που έχουν καταγραφεί από τον ΕΛΓΑ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις για τις ζημιές που έχουν γίνει για τον οργανισμό στη Θεσσαλία χάθηκαν 112.000 Μελίσσια, ενώ στον Έβρο 2.500.


πηγή: (enikos.gr)

Σχόλια