Να δοθεί παράταση στην συνδεδεμένη ενίσχυση κορινθιακής σταφίδας ώστε να σταματήσει ο εκβιασμός των παραγωγών από τους έμπορους...

«Να δοθεί παράταση στην συνδεδεμένη ενίσχυση κορινθιακής σταφίδας ώστε να σταματήσει ο εκβιασμός των παραγωγών από τους έμπορους», ζητεί με ...


«Να δοθεί παράταση στην συνδεδεμένη ενίσχυση κορινθιακής σταφίδας ώστε να σταματήσει ο εκβιασμός των παραγωγών από τους έμπορους», ζητεί με ανακοίνωση του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση «Να δοθεί παράταση στην συνδεδεμένη ενίσχυση κορινθιακής σταφίδας ώστε να σταματήσει ο εκβιασμός των παραγωγών από τους έμπορους που με την στήριξη της κυβέρνησης για ακόμα μια χρόνια προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα να αρπάξουν σε εξευτελιστικές τιμές τον κόπο μας.

Μας αναγκάζουν να παραδώσουμε στους μεταποιητές εξαγωγείς μέχρι της 30 Νοέμβριου το προϊόν για να μπορέσουμε να εισπράξουμε την ενίσχυση. 

Δίνοντας έτσι μια ακόμα βοήθεια στους έμπορους να καθορίσουν την τιμή που αυτοί θέλουν. 

Ζητάμε ακόμα να ύπαρξη σημαντική μειώσει στα κιλά που πρέπει να παραδώσουμε στους μεταποιητές γιατί με της τεράστιες ζημίες από τον περονόσπορο και άλλες ασθένειες που ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει παρά πολλοί σταφιδοπαραγωγοί δεν θα φτάσουν το όριο τον 150 κιλών το στρέμμα που πρέπει να παραδώσουν και θα χάσουν την συνδεδεμένη ενίσχυση. 

Επιμένουμε στην πάγια θέση μας ότι το σύνολο των επιδοτήσεων πρέπει να δοθεί σε αυτούς που πραγματικά δουλεύουν και παράγουν και όχι στους διάφορους κηφήνες, επιτήδειους, αγροτικές επιχειρήσεις κ.λπ. που λυμαίνονται βασική ενίσχυση και συνδεδεμένες ενισχύσεις της ΚΑΠ. Να δίνονται όλες οι επιδοτήσεις με βάση την παραγωγή στα προϊόντα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Καλούμε τους αγρότες να συσπειρωθούν στους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες να οργανώσουμε την πάλη για την επιβίωση μας, για να παραμείνουμε στα χωριά και το επάγγελμα. Να απαιτήσουμε να πληρώνεται ο ιδρώτας και ο κόπος μας.


Σχόλια