Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: «Μπαίνει» στο Leader με 7 εκατ. ευρώ η Π.Ε. Γρεβενών

Το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ για το πρόγραμμα Leader για την Π.Ε. Γρεβενών ενέκρινε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτό ανακοινώθηκε μ...


Το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ για το πρόγραμμα Leader για την Π.Ε. Γρεβενών ενέκρινε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτό ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η Περιφερειακή Αρχή, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια, μετά από συντονισμένες προσπάθειες κατάφερε τη διασφάλιση Ευρωπαϊκών Πόρων του προγράμματος Leader που κινδύνευαν να χαθούν για επενδύσεις που αφορούν νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, στα Γρεβενά.

Το Υπουργείο ενέκρινε επίσης το αίτημα της Περιφέρειας, ώστε η ΑΝ.ΚΟ Α.Ε να μπορεί να καλύψει τεχνικά και ουσιαστικά την υποστήριξη του προγράμματος Leader της Π.Ε. Γρεβενών. Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι «είχε αίσιο τέλος η προσπάθεια για τη συμμετοχή της ΠΕ Γρεβενών στο πρόγραμμα Leader της νέας προγραμματικής περιόδου, διασφαλίζοντας Ευρωπαϊκούς πόρους για την Περιφέρεια και την Π.Ε. Γρεβενών που κινδύνευαν να χαθούν».


πηγή: ertnews.gr

Σχόλια