Ο καιρός της Πέμπτης 14/12/23

Τοπικές βροχές στα δυτικά, νότια και ανατολικά αναμένονται την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023. Άνεμοι πρόσκαιρα, τοπικά έως 8 μποφόρ στο Βορειοαν...


Τοπικές βροχές στα δυτικά, νότια και ανατολικά αναμένονται την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023. Άνεμοι πρόσκαιρα, τοπικά έως 8 μποφόρ στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Από το απόγευμα τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στην Πελοπόννησο και στην Ανατολική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 2 έως 17, στη Θεσσαλία από 2 έως 18, στην Ήπειρο από 10 έως 20, στη Δυτική Στερεά από 13 έως 19, στην υπόλοιπη Στερεά από 5 έως 22, στην Πελοπόννησο από 4 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 19, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 19, στις Κυκλάδες από 13 έως 20, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 19 και στην Κρήτη από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματά του 5 έως 7 μποφόρ. Από το πρωί έως το μεσημέρι οι νότιοι άνεμοι στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις 6 έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως προς το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν ενώ πιθανότητα ασθενών, τοπικών βροχών υπάρχει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
πηγή:meteo.gr

Σχόλια