Ο καιρός του Σαββάτου 23/12/23

πηγή:  freemeteo.gr Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην Ήπειρο και στην Κρήτη με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων. Ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Δ...

πηγή: freemeteo.gr

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην Ήπειρο και στην Κρήτη με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων. Ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Δυτικοί άνεμοι 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 στη βορειοδυτική χώρα και στην Κρήτη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην υπόλοιπη χώρα. Παγετός θα εκδηλωθεί τη νύχτα και νωρίς στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 14-15, στην Ήπειρο από 2 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 18-19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 17, στα νησιά του Κεντρικού, Ανατολικού και Βόρειου Αιγαίου και την Κρήτη από 8 έως 18 βαθμούς και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 10 έως 18-20 βαθμούς Κελσίου.

Δυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά στα βόρεια πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι δυτικών έως βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις με χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.πηγή:meteo.gr

Σχόλια