Ο καιρός της Τετάρτης 27/12/23

πηγή: freemeteo.gr Τοπικές βροχές στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Πολύ καλές καιρικές συνθήκες στην υπόλοιπη χώρα. Σχετικά υψηλές για την επ...

πηγή:freemeteo.gr

Τοπικές βροχές στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Πολύ καλές καιρικές συνθήκες στην υπόλοιπη χώρα. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 στο Αιγαίο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και ενδεχομένως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 16, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 2 έως 16-17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 17-19, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 9 έως 18-20 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με ίδιες εντάσεις. Βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 3-4 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17-18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες με χαμηλές θερμοκρασίες και περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.
πηγή:meteo.gr

Σχόλια