Ο καιρός της Κυριακής 31/12/23

πηγή:  freemeteo.gr Τοπικές βροχές κυρίως στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Αυξημένη υγρασία με περιορισμένη ορα...

πηγή: freemeteo.gr

Τοπικές βροχές κυρίως στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Αυξημένη υγρασία με περιορισμένη ορατότητα και τοπικά πυκνές ομίχλες.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις. Βροχές θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη και δευτερευόντως σε τμήματα των Κυκλάδων και της Δυτικής Ελλάδας. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα να ψιχαλίσει σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες. Παγετός θα εκδηλωθεί τη νύχτα σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 14, στην Ήπειρο από 2 έως 15, στη Θεσσαλία από 2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 10 έως 16-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ, ενώ στα νότια πελάγη θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα εντάσεων 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15-16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13-14 βαθμούς.
πηγή:meteo.gr

Σχόλια