Ναύπλιο : Κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 ο Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας

Η κινητοποίηση θα γίνει στις 11 το πρωί, στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στο Ναύπλιο.  Η απόφαση για τη διαμαρτυρία, πάρθηκε μετά από γ...


Η κινητοποίηση θα γίνει στις 11 το πρωί, στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στο Ναύπλιο.  Η απόφαση για τη διαμαρτυρία, πάρθηκε μετά από γενική συνέλευση. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν σ΄ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Βασικό θέμα της αντίδρασης είναι το πρόβλημα με την ακαρπία στις ελιές.

Όπως τονίζει ο ΑΣΚΥΝΑ, στην ανακοίνωσή του, υπάρχουν και άλλα προβλήματα – αιτήματα (χαμηλές τιμές, υψηλό κόστος παραγωγής, κερδοσκοπία, έλλειψη προστασίας της παραγωγής και του φυτικού κεφαλαίου, κρατικές χρηματοδοτήσεις για έργα υποδομής κλπ.).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι ελαιοπαραγωγοί, μιλούν για μείωση στα εισοδήματα του λαδιού, πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Μιλούν για μείωση της παραγωγής, στην Αργολίδα, πάνω από 80%.

Ζητούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, λένε, ότι, η ύπαιθρος θα καταρρεύσει οικονομικά και η ελαιοκαλλιέργεια κινδυνεύει να εγκαταληφθεί.

Ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας, καλεί τα μέλη του, αλλά και όλους τους ελαιοπαραγωγούς της Αργολίδας, να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης.


πηγή: ertnews.gr

Σχόλια