Γερασμένα είναι τα γεωργικά μηχανήματα στη χώρα μας - 80.000 από αυτά έχουν κατασκευαστεί πριν από 40 χρόνια...

Γερασμένα είναι τα γεωργικά μηχανήματα στη χώρα μας, αν σκεφτεί κανείς ότι 80.000 από αυτά έχουν κατασκευαστεί πριν από σαράντα χρόνια. Σύμφ...Γερασμένα είναι τα γεωργικά μηχανήματα στη χώρα μας, αν σκεφτεί κανείς ότι 80.000 από αυτά έχουν κατασκευαστεί πριν από σαράντα χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Σάββα Μπαλουκτσή, πρόεδρο του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αγροτικών Μηχανημάτων, στην Ελλάδα κατά μέσα όρο χρησιμοποιούμε το ίδιο τρακτέρ για 26 χρόνια, όταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο μέσος όρος είναι τα 15 χρόνια.

Η παλαιότητα των μηχανημάτων έχει ως αποτέλεσμα περισσότερα έξοδα και καύσιμα, τόνισε ο κ. Μπαλουκτσής, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών να καθίσταται πλέον επιτακτική, καθώς θα σημάνει τη μείωση των εισροών, καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους χειριστές και περίσσευμα εργατοωρών, ώστε να τους μένει χρόνος για τις οικογένειές τους.

Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου σε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Γεωργικά Μηχανήματα & Καινοτόμες Τεχνολογίες» που συνδιοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αγροτικών Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) και τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στη Λάρισα.


ΠΗΓΉ: ertnews.gr

Σχόλια