Συνάντηση Αυγενάκη- Κουρέτα και συνεργασία προς όφελος του πρωτογενούς τομέα

Αισιόδοξοι για τη συνέχιση και ισχυροποίησης μιας καλής συνεργασίας, προς όφελος του πρωτογενούς τομέα στη Θεσσαλία, εμφανίστηκαν ο υπουργός...


Αισιόδοξοι για τη συνέχιση και ισχυροποίησης μιας καλής συνεργασίας, προς όφελος του πρωτογενούς τομέα στη Θεσσαλία, εμφανίστηκαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης και νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας σε συνάντηση που είχαν, μετά από πρόσκληση του κ. Κουρέτα, στο Τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου, στο οποίο και προΐσταται.

Η συζήτηση η οποία έγινε σε πολύ φιλικό και δημιουργικό κλίμα, επικεντρώθηκε στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, στις αποζημιώσεις που έχει καταβάλλει το ΥπΑΑΤ και τα μέτρα που λαμβάνει για την αναγέννηση της περιοχής.


Ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε την ευκαιρία να κάνει και το τεστ της Foodoxys για τη διατροφή. Πρόκειται για έναν τεχνοβλαστό στον χώρο της βιολειτουργικής διατροφής και του ανθρώπινου μεταβολισμού, που απαντά μέσω του τεστ για τα αντιοξειδωτικά που περιέχει ο ανθρώπινος οργανισμός.

Μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Κουρέτας δήλωσε:

«Δέχθηκα την επίσκεψη του υπουργού του κ. Αυγενάκη με πολλή χαρά. Συζητήσαμε για ορισμένα πολύ σημαντικά θέματα που έχουμε στην περιοχή μας. Συνεργαζόμαστε πλέον στενά για το θέμα των μέτρων που αφορούν τις αποζημιώσεις για τους αγρότες γύρω από την Κάρλα και επίσης κουβεντιάσαμε και το σημαντικό θέμα για τα κτηνοτροφικά πάρκα. Η συνεργασία θα είναι άψογη το επόμενο διάστημα, όπως πρέπει να είναι και γι’ αυτό μας ψήφισαν οι πολίτες».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η συνεργασία με τον κ. Κουρέτα, νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας συνεχίζεται και γίνεται πιο στενή και πιο αποτελεσματική. Από τον Ιανουάριο, τα αποτελέσματα της συνεργασίας πρέπει γίνουν ορατά. Οι πολίτες της Θεσσαλίας περιμένουν συνεννόηση και αποτελέσματα. Δουλειά, συνεννόηση, κάτι που υπηρετεί τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, όσο φυσικά και ολόκληρη η κυβέρνηση», επισημαίνοντας ότι αυτό αποδεικνύεται και από την εκ νέου επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Παρασκευή, στη Θεσσαλία.

Στάθηκε επίσης στις σημερινές ανακοινώσεις του για τα χρονοδιαγράμματα για το μέτρο 5.2 (αφορά τη δωρεάν αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και τη δωρεάν ανακατασκευή στάβλων) και τη στήριξη των αγροτών στιςπαρακάρλιες περιοχές, αλλά και τις νέες προκαταβολές ύψους 26 εκατ. ευρώ που θα δοθουν σε όσους δεν έχουν λάβει έως τώρα αποζημίωση.

Κάνοντας αναφορά στα Κτηνοτροφικά πάρκα που θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι” και από επιστημονικής άποψης, το ζήτημα αυτό ενδιαφέρει τον Δημήτρη Κουρέτα. Είναι πιο «ζεστός» σε αυτό το θέμα. Και εμάς, μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, γιατί πίσω από μια μεγάλη κρίση κρύβεται μια μεγάλη ευκαιρία. Η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον πρωτογενή τομέα».

Ο κ. Αυγενάκης μίλησε και για τις ” γενναίες αποζημιώσεις που θα δοθούν στους αμυγδαλοκαλλιεργητές έως 22 Δεκεμβρίου” ενώ ξεκαθάρισε ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα ψάρια στο Παγασητικό.

«Η ανασυγκρότηση της Θεσσαλία χρειάζεται συνεχή παρουσία και συνεργασία. Χτίζεται μέρα με τη μέρα μια συνεργασία, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα αποδώσει», κατέληξε ο υπουργός.

Ο κ. Κουρέτας τέλος συμπλήρωσε με νόημα: «Σε κάθε πράγμα όταν ξεκινάει ένα καινούργιο εγχείρημα, όπως οι πέτρες μέσα στη θάλασσα είναι λείες επειδή η μια με την άλλη συγκρούονται και γίνονται λείες, έτσι και στην πολιτική όταν κανείς βάζει την καλή του τη διάθεση και τις προτάσεις του θα καταφέρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Είμαι αισιόδοξος».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε την ευκαιρία, στο πλαίσιο της επίσκεψης του, να κάνει και το τεστ της Foodoxys για τη διατροφή. Πρόκειται για έναν τεχνοβλαστό στον χώρο της βιολειτουργικής διατροφής και του ανθρώπινου μεταβολισμού, που απαντά μέσω του τεστ για τα αντιοξειδωτικά που περιέχει ο ανθρώπινος οργανισμός.

Σχόλια